Suudi Arabistan saldırısı altındaki Yemen'de 4 bin çocuk hayatını kaybetti

Suudi Arabistan saldırısı altındaki Yemen'de 4 bin çocuk hayatını kaybetti

Uluslararası sivil toplum kuruluşlarının yayınladığı rapora göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun saldırısı nedeniyle Yemen'de 4 binden fazla çocuk hayatını kaybetti.

Çocuk haklarına yönelik çalışmalar yapan uluslararası sivil toplum kuruluşları Save the Children ve Watchlist,  Yemen'de çocuk haklarının ihlali ile ilgili rapor yayımladı.

Raporda Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun 2016 yılında düzenlediği en az 23 saldırıda çocukların öldüğü, yaralandığı ve sakat kaldığı kaydedildi. Koalisyonun okul ve hastanelere de hava saldırısı düzenlediği vurgulanan raporda bunların sistematik hale geldiği belirtildi.

Çatışmalarda 4 binden fazla çocuğun hayatını kaybettiği ya da yaralandığının belirtildiği raporda, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e koalisyonu BM'nin "kara listesine" alma çağrısı da yapıldı. 

Raporda geçtiğmiz yıl 140'tan fazla kişinin ölümüyle sonuçlanan cenaze evine saldırı ile görme engelliler okulu ve 25 çocuğun öldüğü pazar yeri saldırısının detaylarına yer verildi.