'Suruç'taki olayda adı geçen vekil adayı Yıldız silahlı kişilerle sandık basmış'

'Suruç'taki olayda adı geçen vekil adayı Yıldız silahlı kişilerle sandık basmış'

Esnaf ziyareti sırasında yaşanan çatışmada 4 kişinin öldüğü 5'i ağır 9 kişinin yaralandığı AKP vekil adayı İbrahim Halil Yıldız'ın adının oy hırsızlığına da karıştığı iddia edilmişti.

Bugün (14 Haziran Perşembe) öğleden sonra Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 4 kişinin öldürülüp 5’i ağır olmak üzere 9 kişinin yaralandığı silahlı çatışmada adı geçen AKP Urfa Milletvekili adayı İbrahim Halil Yıldız’ın 16 Nisan Referandumu'nda da usulsüz oy kullandığı ileri sürülmüştü.

20 silahlı kişiyle girdiği sınıfta, sandık başkanı ve kurulunu etkisiz bıraktığı görüntülenen Yıldız'ın ve beraberindekilerin mühürsüz açık kahve renkli pusulaları sandığa attıkları görülmüştü. Sayımda da 240 oy kullanılan sandıktan 400’den fazla oy çıkmıştı.

Dihaber‘e göre, gizli bir şekilde cep telefonuyla çekilen 27 saniyelik görüntüde, Suruç’un Hacı Mahmut Yavuz Anadolu Lisesi 1180 no’lu sandığa gelen AKP’li Yıldız ve bellerinde silah bulunan ekibi, önce sandığa müdahale ederek sandık kurulunu sandıktan uzaklaştırdığı; daha sonra beraberlerinde getirdikleri mühürsüz pusulaları “Evet” lehine sandıklara attığı iddia edilmişti.