Suruç’ta otopsi raporu verilmiyor: ‘Emir gelmedi, vermeyiz’

Suruç’ta otopsi raporu verilmiyor: ‘Emir gelmedi, vermeyiz’

Suruç’ta kardeşi ve yeğenleri öldürülen Halise Şenyaşar, otopsi raporunu istediklerini ancak "Veremeyiz, o emir bize gelmedi" yanıtı aldıklarını söyledi. Halise Şenyaşar ayrıca, AKP'li vekille ilgili vahim iddialarda bulundu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde AKP’li vekilin esnaf ziyareti sonrası çıkan olaylarda oğulları Adil ve Celal ile birlikte öldürülen Esvet Şenyaşar'ın ablası Halise Şenyaşar, kardeşinin saldırıdan 2 gün önce, "bunlar başımıza bela olacak" diyerek 2 gün boyunca işyerini açmadığını söyledi. Abla Şenyaşar, otopsi raporunu istediklerini; ancak "vermeyiz, emir gelmedi" denildiğini iddia etti.

'SURUÇ'TA YILDIZ AİLESİ BİLEREK GÜÇLENDİRİLDİ'

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın, İbrahim Halil Yıldız ve ailesini bilerek güçlendirdiğini savunan abla Şenyaşar, "Erdoğan bilerek bu Yıldızları güçlendirdi. Bilerek onu vekil yaptı. O da Erdoğan adına gelip oy istiyor. Biz Kürtler ona oy vermeyiz. Allah'tan da mı korkunuz yok. Bunlar Suruç'ta tefecilik yapıyor. İnsanlardan para alamadıklarında eşlerine, kızlarına el koyuyorlar" şeklinde vahim bir iddiada bulundu.

KILIÇDAROĞLU'NA ÇAĞRI: SURUÇ'A GELİN

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu'na seslenen Şenyaşar, "Suruç'a gel ve burada ne yaşandığını gözünle gör. Gelin bu vahşeti, Kürtlere yapılan bu hakareti görün. Kardeşimi öldürdükten sonra hastanenin bahçesinde 'Çok şükür teröristleri vurduk' diye bağırıyorlar. Bunlar Kürtleri öldürmek için buradalar" ifadelerini kullandı.  

'DOKTOR VE HEMŞİREYİ İÇERİDEN ÇIKARIYORLAR'

Olay günü kardeşi ve 5 oğlunun kurşunlandığını söyleyen Şenyaşar, şöyle devam etti: "Kardeşim oğulları saldırıya uğrayınca hastaneye koşuyor. Onu ve 2 oğlunu hastanede öldürüyorlar. İşkence edilerek öldürüldüler. DAİŞ bile böyle yapmaz. Tüm dünya hepiniz duyun sesimi. Suruç'ta katliam yaşandı. Suruç'ta Kürtleri bitirmek istiyorlar. Çocukların babaları ve eşi hastaneye koşuyor. Ellerinde ne silah ne de bıçak. Çocuklarını soruyor. Tüple vurup boynunu kırıyorlar. Boynunu kesmeye çalışıyorlar. Serum takılan demiri karnına geçiriyorlar. Doktor ve hemşireleri içeriden çıkarıp işkence ile öldürüyorlar."

'BUNLAR BAŞIMIZA BELA OLACAK'

Basında çıkan "PKK'liler AKP'lilere saldırdı" haberlerine de tepki gösteren Şenyaşar, kardeşinin hacca gidip geldiğini tüm Suruç'un onları tanıdığını ifade etti. Şenyaşar, şunları söyledi: "Erdoğan açıklama yapıyor 'PKK' diyor. Kardeşim ve oğulları esnaftı. Evet biz Kürdüz ve oyumuzu Kürt partisine veriyoruz. Asla onlara oy vermeyiz. Günler öncesinden yine dükkana gitmişler. Kardeşim Esvet onlardan rahatsız olduğu için 2 gün dükkanını açmadı. Sürekli 'Bunlar başımıza bela olacak' diyordu. Kardeşim onlara gelmeyin demiş. Son gün de keleşlerle geliyorlar. Hepsini vuruyorlar."

'OTOPSİ RAPORUNU VERMİYORLAR'

Ölen kardeşi ve yeğenlerinin otopsi sonucunun kendilerine verilmediğine dikkat çeken Şenyaşar, "Otopsi sonucunu istedik, bize 'Veremeyiz o emir bize gelmedi'  diyorlar. Neden raporu vermiyorsunuz. O raporla her şey ortaya çıkacak" diye konuştu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre yaralı halde gözaltına alınan yeğeni Fadıl'a savcının "Baban ve kardeşlerin öldü" dediğini kaydeden Şenyaşar, "Katlettiler ve diğer oğlu da tutukladılar. Savcıdan şikayetçiyim. Nasıl böyle bir anda bu bilgiyi verir yeğenime. Amaçları onu da ifade sırasında öldürmek. Kahırdan ölmesini mi istiyorlar. Suruç'taki polislerden şikayetçiyim" diyerek tepki gösterdi.