AKP'nin OHAL'siz Türkiyesi: Katliam anmasına polis saldırısı

AKP'nin OHAL'siz Türkiyesi: Katliam anmasına polis saldırısı

Suruç'ta IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybeden 33 kişinin anılacağı İstanbul ve Ankara'daki programa polis saldırdı. Saldırıda çok sayıda kişi gözaltına alınırken, bir kişi gaz fişeği kapsülüyle kafasından vuruldu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD'in canlı bomba saldırısı sonucu hayatını kaybeden 33 kişi için İstanbul, Ankara ve İzmir'de anma programı gerçekleştirildi. 

ANKARA'DA SALDIRI

Ankara’daki anma programında henüz toplanma sürerken polis biber gazı ve copla saldırdı. HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun da katıldığı anmada saldırı sonucu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

İSTANBUL'DA POLİS ENGELİ

İstanbul Kadıköy'de katliamda yaşamını yitirenlerin ailelerinin oturma eylemine polis engel oldu. Gençlik örgütlerinin çağrısıyla toplananlar Halitağa'da oturma eylemi gerçekleştiren Suruç aileleriyle bir araya geldi. Polis engeline rağmen anma gerçekleştiriliyor.

POLİS TEKRAR SALDIRDI

Ankara'daki anmada Sakarya Caddesi'nde yapılan saldırı sonrası Meşrutiyet Caddesi'nde basın açıklaması yapmak isteyen gençlik örgütlerine yeniden saldıran polis 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Ankara'daki saldırılarda gözaltına alınanların sayısı 17'ye yükseldi.

İSTANBUL'DA SALDIRI

Kadıköy Süreyya Operası önünde anma için toplananlara polis saldırdı. Çok sayıda gözaltı olduğu bilgisi iletildi.

İSTANBUL'DA 2'İNCİ SALDIRI

Kitle "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarıyla tekrar yürüyüşe geçti. Polis ikinci kez saldırdı, gözaltılar devam ediyor.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI VE YARALI

Kadıköy'deki anmaya saldıran polis bir kişiyi gaz kapsülüyle kafasından vurdu.

GAZETECİLERE GÖZALTI VE YARALAMA

Kadıköy'deki Suruç anmasına yapılan polis saldırısı sırasında haber takibi yapan gazeteci Zeynep Kuray gözaltına alınırken, Sendika.org muhabiri Murat Bay elinden yaralandı.

İZMİR'DE ANMA

İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde bir araya gelen gençlik örgütleri "Suruç'un hesabı sorulacak" sloganlarıyla anma gerçekleştirdi. Anmada hayatını kaybedenlerin adının yazılı olduğu balonlar taşındı. 

İSTANBUL GÖZALTILARI İÇİN ÇAĞRI

Kadıköy'deki anma etkinliğinde polisin saldırısı sonucu gözaltına alınanlar için saat 21.00'a Kadıköy Khalkedon Meydanı'na çağrı yapıldı.

ANKARA GÖZALTILARI SERBEST

Ankara Sakarya Caddesi'ndeki anma programında polis saldırısı sonucu gözaltına alınanlar serbest bırakıldı. Gözaltına alınan öğrenciler 'Suruç için adalet,herkes için adalet' dedi.

AVUKATLAR İÇERİ ALINMIYOR

Kadıköyde'ki polis saldırısında gözaltına alınanlar İskele Karakolu'na getirildi. Avukatlar karakola alınmıyor.

KADIKÖY'DE BASIN AÇIKLAMASI

Kadıköy'deki saldırıyı ve gözaltıları protesto etmek için saat 21.00'da bir araya gelen gençlik örgütleri basın açıklaması yaptı.

ERKAN BAŞ İSKELE KARAKOLU'NDA

TİP Kurucu Meclisi Üyesi,HDP Milletvekili Erkan Baş gözaltıların getirildiği İskele Karakolu'na geldi . Baş kendilerine verilen bilginin gözaltındakilerin sağlık kontolünden sonra Vatan Emniyet'e götüreleceği yönünde olduğunu illeti. Baş, avukatların süreci takip ettiğini söyledi.

GÖZALTINA ALINANLAR NUMUNE HASTANESİ'NDE

Kadıköy'de gözaltına alınanlar KAdıköy Numune hastanesine getirildi. Hastane önündeki bekleyiş sürerken, gözaltıların sağlık kontrolünden sonra serbest bırakılacağı bilgisi verildi.

İSTANBUL GÖZALTILARI SERBEST BIRAKILIYOR

Gözaltındakiler serbest bırakılıyor.