Sürmene'de çıkan orman yangını ile ilgili Birleşik Haziran Hareketi Trabzon Meclisi açıklama yaptı

Sürmene'de çıkan orman yangını ile ilgili Birleşik Haziran Hareketi Trabzon Meclisi açıklama yaptı

Trabzon Sürmene'de çıkan orman yangını uzun süre müdahale edilmeyince rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayılarak ciddi bir tahribata yol açmıştı.

Birleşik Haziran Hareketi Trabzon Meclisi konuya dair açıklamada bulundu. Açıklama şu şekilde;

Dün akşam ciğerimiz yandı. Trabzon şehrinin en güzel ormanlık alanı dün gece kaynağı henüz belirlenemeyen bir nedendendolayı çıkan yangınla kül olmaya yüz tuttu. Ocak ayı içerisinde oluşan bu yangın 8-9 saat boyunca şehre çok yakın bir yerde, ulaşımın kolay sağlandığı bir güzergahta dahi olmasına karşılık söndürülemedi. Yetkililer can kaybının olmadığından bahsedip konuyu kapatmayı istiyorlar anlaşılan ama bizim ciğerimiz yandı. Yangından sonra kamuoyunda çokça dillendirilen ve tartışılan bir konu bizlerin kafasında derin şüphelerin oluşmasına neden oldu.

Şimdi kamuoyu ki bu iddialara karşı açık bir şekilde soruyoruz:

1. Üç hafta önce bu şehre gelen ve Trabzonspor'un sposoru olduğu söylenen Katar emirine neden iki saat boyunca havadan Trabzon şehri peşkeş çekilmeye çalışıldı?

2. Katar emirine pazarlanmaya ve peşkeş çekilmeye çalışılan yerler arasında Çamburnu ormanı da var mı?

3. Yanan bu bölgeye tekrar ağaçlandırma çalışması yapılacak mı?

Bu soruların cevaplarını biliyoruz ki vermeyecekler ama onlar da bilsinler ki bizler kolay kolay bu şehri Arap sermayedarlara teslim etmeyeceğiz. Konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz.

MEMLEKETİMİZE SAHİP ÇIKMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Trabzon'dan Süleyman Hacıbektaşoğlu da İleri'ye şu değerlendirmelerde bulundu:

"Sarıçam ormanlarının denizle buluştuğu dünyanın bir kaç özel bölgesinden biri olan Çamburnu, bu özelliğiyle bir doğa harikası. Bu yangın, bölgenin parsel parsel pazarlandığı, doğasının metalaştırıldığı bir süreçte meydana geldi. Yaylaların ve eşsiz doğal alanların, Arap sermayesine turizm hevesiyle  pazarlandığı bir süreçten geçiyoruz. Katar Emiri'ne helikopterle gezdirilerek tanıtımlar, sunumlar yapıldı. Çamburnu'nunda çıkan yangının bu tartışmaların olduğu bir süreçte meydana gelmesi düşündürücüdür.

SIRTI LACİVERT HAMSİLERİN VE MISIR EKMEĞİNİN ONURU İÇİN...

Memleketimizin böyle bir pazarlamacı anlayışla yok edilmesi kabul edilebilir değildir. Ne Trabzon ne Doğu Karadeniz ne de Türkiye, Arap emirlerine, para babalarına satılık değildir.

Memleketimizi korumak, topraklarımıza sahip çıkmak için üzerimize düşen sorumluluğu daima yerine getireceğiz. Tüm hemşehrilerimizi, sırtı lacivert hamsilerin ve mısır ekmeğinin onuru için memleketimize sahip çıkmaya çağırıyoruz."

DAHA FAZLA