Suriyeli çocukların darp edilmesine tepki gösteren kadınlara da şiddet uygulandı, yardıma gelen yine kadınlar oldu 

Suriyeli çocukların darp edilmesine tepki gösteren kadınlara da şiddet uygulandı, yardıma gelen yine kadınlar oldu 

İstanbul Osmanbey’de mendil satan Suriyeli mülteci çocuklara şiddet uydulandığını gören ve müdahale eden kadınlar da darp edildi. Çevrediler şiddete sessiz kalırken yardıma gelen yine kadınlar oldu.

Osmanbey metro istasyonu yakınında sokakta mendil satan 5-7 yaşlarındaki Suriyeli mülteci çocuklara aralarında esnafında yer aldığı kişiler tarafından önce ırkçı söylemlerde bulunuldu, ardından çocuklar darp edildi.

Olayın yaşandığı anlarda yakınlarda yemek yiyen ve kendi de darp edilen gazeteci Michelle Demishevich yaşananları anlattı.

MÜLTECİ ÇOCUKLARA VE KADINA YUMRUK ATTILAR

Bir kadının ‘çocukları dövemezsiniz’ çığlıklarını duyduğunu anlatan Demishevich, “Kavga tam da benim oturduğum masanın hemen yanında yasandı. Bir erkeğin mülteci çocuğa yumruk attığını gördüm, kadın arkadaşın da omuzuna başka bir erkek yumruk atınca biz müdahale ettik” dedi.

Demishevich, yaşananları anlatmaya şöyle devam ediyor:

“Çocukları uzaklaştırdık. kadın arkadaşı korumaya aldık. Şiddet uygulayan erkek sayısı bir anda 7 kişiye çıktı. Şiddete maruz kalan kadın arkadaş ‘Michelle ben akademisyenim seni tanıyorum’ dedi. Şişli Balıkçısı’nın sahibi olduğunu sonradan öğrendiğimiz bir erkek ve beraberindeki yaklaşık 6-7 erkek -çalışanları olduğunu düşünüyoruz- Bize fiziksel şiddet uygulamaya basladılar.”

‘PİSLİK SURİYELİLERİN P.ÇLERİNİ GİDİN BAŞKA YERDE SAVUNUN’

Michelle’in anlattıkları kadına ve çocuklara şiddetin boyutu dışında Suriyelilere dönük ırkçılığın boyutlarını da ortaya koyuyor:

"Bize 'Pislik Suriyelilerin p.çlerini gidin başka yerde savunun pis komünistler' dediler. Çevrede çok insan vardi hiçkimse yardım etmedi. İki çocuğa şiddet uygulayanlara karşı bir kadın tek başına mücadele ederken “toplumun en ahlaksız, en namussuz ve istenmeyen özneleri" olan iki trans kadın çocuk ve kadın haklarını erkek şiddetine karşı savundu. Namus, din ve ahlak diyenler çocuklara ve kadınlara şiddet uygulayabiliyorlar.”

KADINLAR DIŞINDA KİMSE YARDIM ETMEDİ

Yardım için kimsenin gelmediğini ve polisin de geç geldiğini aktaran Michelle Demishevich şöyle devam etti:

“Twitter’a belki yanımıza desteğe gelinir diye olay yerinden uzaklaştıktan sonra tweet attık ve polisi aradık. Ama hiçkimse yanımıza desteğe gelmedi maalesef ve polis trafik çok yoğun gerekçesiyle ancak 45 dakika sonra gelebildi.

Ve bizler de evlerimize dağıldık sonrasında ancak bu olay bana şunu söylemiş oldu: Kadın hareketi o kadar iyi bir noktaya gelmiş ki bir kadın tek başına da olsa artık sokaklarda gündüz ve gece fark etmiyor, erkek şiddetine karşı direniyor. Bu da bana umut vermiş oldu.”

DAHA FAZLA