Suriye'den Erdoğan'a yanıt: Yalanları yaşadığı paniğin yansıması

Suriye'den Erdoğan'a yanıt: Yalanları yaşadığı paniğin yansıması

Suriye Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına yanıt olarak, "Bu yalan dolanları ve vaazlarının artık hiç kimse tarafından inandırıcı olmadığı gibi ona karşı bir kınama niteliği sayıldığını, bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliği de yansıttığını" söyledi. 

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı hedef alan açıklamalarına Suriye'den yanıt geldi.

'ERDOĞAN SURİYE HALKINA KARŞI İŞLEDİĞİ KATLİAMI ÖRTBAS ETME AMACINDA'

Suriye'nin resmi yayın organı SANA'ya konuşan Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye rejimi başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Suriye ve halkına karşı işlediği katliam ve vahşetleri örtbas etmek amacıyla Türkiye halkı ve kamuoyunu kandırmaya ve asılsız iddialarda bulunmaya devam ettiğini" söyledi. 

'BU YALANLARI PANİK VE GERGİNLİĞİNİN YANSIMASI'

AKP'nin cihatçı örgütlere destek vermeye devam ettiğini söyleyen yetkili kaynak, Erdoğan için, "Bu yalan dolanları ve vaazlarının artık hiç kimse tarafından inandırıcı olmadığı gibi ona karşı bir kınama niteliği sayıldığını, bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliği de yansıttığını" söyledi. 

'TÜRKİYE'Yİ BÜYÜK BİR CEZAEVİNE DÖNÜŞTÜRDÜ'

"Erdoğan’ın Türkiye’yi büyük bir cezaevine dönüştürdüğünü ve basının yanı sıra kamu özgürlüğünü despotça engellediğini" belirten Suriyeli Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "rejimin kendisinin yıkıcı ve öldürücü görüşünden farklı görüşe sahip herkesi yok etmeye çalıştığını" ifade etti.

'ERDOĞAN'IN KANLI POLİTİKALARI ER GEÇ KENDİSİNE DÖNECEK'

"Erdoğan ve rejiminin yıllar boyunca Suriye’de radikal terör örgütleri desteklemesiyle Suriye’de masum kanların akıtılmasının temel sorumlusu olduğunu" söyleyen Suriyeli yetkili, "Erdoğan’ın başkalarına karşı izlediği bu yıkıcı ve kanlı politikalarının er ya da geç kendisine döneceğini ve daha büyük acılar yaşayacağını idrak etmesi gerektiğini" kaydetti.