Suriye'de çöl savaşları: Suriye ordusu, ABD saldırılarına rağmen hızla Irak sınırına ilerliyor!

Suriye'de çöl savaşları: Suriye ordusu, ABD saldırılarına rağmen hızla Irak sınırına ilerliyor!

Suriye ordusu ve müttefikleri, ABD ve Ürdün destekli cihatçılara karşı Ürdün ve Irak sınırında büyük bir taarruz başlattı.

Hizbullah ve Ulusal Savunma Güçleri tarafından desteklenen Suriye ordusuna bağlı birlikler, başkent Şam'ın doğusunda Irak ve Ürdün sınırına doğru büyük bir taarruz başlattı. 

ÜRDÜN SINIRINDA TAARRUZ

Al Masdar'ın haberine göre, Suriye ordusu, Ürdün sınırındaki Suveyda bölgesinin doğusunda başlattığı operasyonda büyük bir ilerleme kaydetti.

Önceki gün yaklaşık 30 kilometre ilerleyerek Zalfah bölgesine ulaşan ordu güçleri, bölgedeki 60 kilometrekareden fazla bir alanı da kontrol altına almayı başardı.

Bu bölgedeki ordu birlikleri, Ürdün sınırını kontrol altına almayı ve Palmira-Tanif yolu üzerinden Irak sınırına ilerleyen birliklerle aradaki mesafeyi azaltmayı hedefliyor. 

ORDU GÜÇLERİ IRAK SINIRINA İLERLİYOR

Irak sınırına doğru da taarruz başlatan ordu birlikleri ve müttefikleri, önceki gün gerçekleşen ABD'nin hava saldırısına rağmen ilerleyişini sürdürüyor. 

Şam’ın doğusunda bulunan Tişrin elektrik santrali yakınlarında taarruza geçen Suriye ordusu ve müttefikleri, Dakva bölgesinde ilerleme kaydedeken, Irak sınırına yakın bir noktadaki  Badiyah bölgesine girmeye hazırlanıyor. 

NORVEÇ ORDUSU SURİYE'YE GİRDİ

Öte yandan ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun içerisinde yer alan Norveç ordusuna bağlı bir özel birliğin, Irak'ın Anbar eyaletinin batısındaki El-Velid sınır kapısından Suriye’nin güneyine giriş yaptığı öğrenildi.

Suriye ordusu, Şam-Bağdat karayolu üzerinde ABD destekli cihatçılara karşı ilerleyişini sürdürürken, Norveç ordusuna bağlı bir özel birliğin de Tanaf sınır geçişine ulaştığı bildirildi.