Suriye: Türkiye derhal topraklarımızdan çekilsin

Suriye: Türkiye derhal topraklarımızdan çekilsin

Suriye'den yapılan açıklamada, İdlib'e giren TSK'nın derhal çekilmesi istendi. Açıklamada, TSK'nın İdlib'e asker konuşlandırmasının Astana sürecinde alınan kararla bir ilgisinin olmadığı belirtildi.

Suriye 'nin resmi haber ajansı SANA, Suriye hükümetinin Türkiye'nin İdlib'e asker konuşlandırmasını kınadığını aktardı. Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkili, SANA'ya yaptığı açıklamada, TSK'nın İdlib'e yönelik askeri operasyonunun "Suriye'nin egemenliğine açık bir saldırı" olduğu vurguladı. 

Suriyeli yetkili, TSK'nın İdlib'e girmesinin, Rusya, İran, Suriye ve Türkiye'nin Kazakistan'ın başkenti Astana'daki görüşmelerde karar altına aldığı "çatışmasızlık bölgeleri" anlaşmasıyla bir ilgisinin olmadığını söyledi. 

TSK'nın "kayıtsız şartsız Suriye topraklarından çekilmesini" talep ettiklerini belirten yetkili, TSK'nın El Kaide bağlantılı Nusra Cephesi'nin eşliğinde İdlib'e girmesinin Türkiye hükümeti ile cihatçılar arasındaki işbirliğini ortaya koyduğunu belirtti. 

[ih2]

"Erdoğan rejiminin terörle mücadele gibi bir bahanesinin kesinlikle inandırıcı olmadığını" belirten Suriyeli yetkili ayrıca, "Erdoğan rejiminin desteklediği bu terörün sadece bölge halklarını değil, tüm dünya halkları ve güvenliğine karşı ciddi bir tehdit teşkil ettiğini" söyledi.