Suriye ordusu İdlib’de 6 belde ile bir hava savunma alanını kurtardı

Suriye ordusu İdlib’de 6 belde ile bir hava savunma alanını kurtardı

Suriye ordusu İdlib’te stratejik önemdeki 6 beldeyi cihatçı teröristlerden geri aldı.

Foto: Arşiv

İleri Haber

Suriye’nin sınır şehri İdlib’te stratejik önemdeki 6 beldesi ordu tarafından kurtarıldı.

Suriye Resmi Arap Haber Ajansı’nın (SANA) haberine göre, İdlib kırsalının güneydoğusunda süren operasyonların ardından Nusra Cephesi ve beraberindeki cihatçı terör örgütleriyle şiddetli çatışmalar yaşandı.

6 BELDE VE BİR HAVA SAVUNMA TABURU ALANI GERİ ALINDI

Foto: SANA

Çatışmalar sonucu bir kısmı yabancı olan ve aralarında çete liderlerinin de olduğu çok sayıda teröristin öldürüldüğü belirtilirken, askeri bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Salihiye, Sükkeriye, Tavil el Halib, Zehebiye, Brağiysi ve Cdeyde beldeleri kurtarıldı. Altı beldenin yanı sıra terk edilmiş bir hava savunma taburu alanının da cihatçılardan geri alındığı kaydedildi.

Cihatçılardan kurtartılan bölgelerin, kısa süre içerisinde bomba ve mayınlarından temizlendiği ve ordu birliklerinin buralara konuşlandırıldığı bilgisi aktarıldı.

KURTARILAN BÖLGELER STRATEJİK ÖNEMDE

Saha komutanlarının SANA’ya aktardığı bilgiye göre Ebu el Zuhur, Hafya ve Cefr beldelerinin kurtarılmalarının ardından cihatçı çetelerin ön siper hatlarının da dağıtıldığı ifade edildi. Suriye ordusunun ilerleyişinin ardından terör gruplarında ciddi çöküşlerin yaşandığı kaydedilirken, Nusra Cephesinin en büyük ve en önemli karargahlarından olduğu belirtilen Serakib kasabası ve İdlib kırsalının doğusunu kurtarma operasyonlarında stratejik bir önem taşıdıkları yazıldı.

Haberde, kurtarılan bölgelerin, cihatçı terör gruplarının hareketlerini gözetleme ve geri saldırıya karşı koymak için stratejik önemde olduğu ve Suriye ordusunun kurtarılan bölgelerde siperlendiği ifade edildi.