Suriye Komünist Partisi: 'Güvenli bölge' uygulaması Suriye'nin bölünmesine yol açabilir

Suriye Komünist Partisi: 'Güvenli bölge' uygulaması Suriye'nin bölünmesine yol açabilir

Suriye Komünist Partisi Genel Sekreteri Ammar Bakdash, ülkedeki 'güvenli bölge' uygulamasının bölünmeye yol açabileceği uyarısında bulundu.

Suriye Komünist Partisi Genel Sekreteri Ammar Bakdash, ülkedeki 'güvenli bölge' uygulamasına ilişkin Rossiya Segodnya Uluslararası Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. 

Kazakistan'ın başkenti Astana'da gerçekleştirilen Suriye görüşmelerinde, Rusya, İran, Türkiye ve Suriye arasında 'güvenli bölge' anlaşması imzalanmıştı. Anlaşma ile birlikte İdlib'in tamamında, Lazkiye, Halep, Hama, Homs, Deraa ve Kuneytra'nın belli bölümlerninde ve Şam/Doğu Guta bölgesinde "gerilimin azaltılması" amacıyla 4 adet 'güvenli bölge' oluşturulmuştu.

"GÜVENLİ BÖLGE' SURİYE'NİN BÖLÜNMESİNE YOL AÇABİLİR"

Türkiye'nin ülkenin kuzeyindeki nüfuz alanını genişlettiğini ve güneyde ABD saldırganlığının arttığına vurgu yapan Ammar Bakdash, 'güvenli bölge' olarak tanımlanan alanlardaki siyasi işleyişin nasıl gerçekleştirileceğine ilişkin net detaylar olmadığı için uygulamanın ülkenin bölünmesiyle sonuçlanabileceği uyarısında bulundu. 

"SURİYE'NİN BİRLİĞİ İÇİN SAVAŞIYORUZ"

Ammar Bakdash, "Rus yetkililerden bu bölgelerin gelecekte güçlendirileceğine ilişkin ifadeler duydum. Ancak bu bölgeler arasındaki bağlantıyı nasıl sağlayacaklarını ve Suriye'deki ilişkilere nasıl bir örnek oluşturacaklarını anlamıyorum. Konfederasyon ya da diğer bazı devlet biçimleri mi? Tabii ki, Suriye'nin birliğini korumak için savaşıyoruz ve bu planları tehdit olarak görüyoruz" dedi.