Suriye: İsrail’in biri Şam’a yönelik 3 saldırısını püskürttük

Suriye: İsrail’in biri Şam’a yönelik 3 saldırısını püskürttük

İsrail, biri başkenti Şam'a yakın olmak üzere Suriye'de 3 bölgeye saldırdı. Suriye ordusu saldırıya ilişkin bir açıklama yaparak, 3 saldırının da püskürtüldüğünü, bir İsrail uçağının da vurulduğunu ilan etti.

İleri Haber

İsrail basını, İsrail uçaklarının Suriye'nin başkenti Şam'a yakın bir noktada bulunan Suriye ordusuna ait silah deposuna saldırdığını yazdı.

Suriye Resmi Haber Ajansı (SANA) ise Suriye hava savunma sistemlerinin İsrail'den yapılan saldırıyı püskürttüğünü, bir de savaş uçağını vurduklarını ilan etti.

Suriye Ordusu tarafından yapılan açıklamada, bugün erken saatlerde İsrail tarafından ardı ardına yapılan 3 saldırıya başarıyla karşı koyulduğu ve birçok füze düşürülürken, bir uçağın da isabet aldığı bildirildi.

İLK SALDIRI LÜBNAN HAVA SAHASI ÜZERİNDEN ŞAM’A

İsrail uçaklarının bu sabah saat 02:40 sıralarında Lübnan hava sahası üzerinden Şam kırsalı Ktayfa bölgesinde bir alana saldırmaya çalıştıkları fakat saldırının püskürtüldüğü belirtildi.

İKİNCİ SALDIRI GOLAN TEPELERİNDEN FÜZELERLE

Golan topraklarında ise karadan karaya füzelerle saldırı düzenlendiğini belirten Suriye ordusu, füzelerin düşürülerek bu saldırının da başarısızlığa uğratıldığı aktarıldı.

ÜÇÜNCÜ SALDIRI TABARAYYA’DAN

İsrail’in saat 04:15 sularında işgal altındaki toprakların Tabarayya Bölgesinden bir kez daha füze saldırısında bulunduğunu paylaşan Suriye ordusu, bir kısmı Şam kırsalında olmak üzere buradan atılan füzelerin de düşürüldüğü vurgulandı.

MADDİ HASARA YOL AÇTI

Ordu, askeri bölge yakınlarında düşürülen füzelerin sadece maddi masara yol açtığını kaydetti.

Suriye ve halkını İsrail ve terör çetelerine karşı savunma azim ve kararlılığında olduklarını belirten Suriye ordusu, ordunun elde ettiği zaferlere kimsenin gölge düşüremeyeceğini ifade etti.