Suriye: Erdoğan güçleri Afrin'de camileri bombalıyor

Suriye: Erdoğan güçleri Afrin'de camileri bombalıyor

Suriye'den yapılan açıklamada, TSK-ÖSO'nun Afrin saldırısı sırasında tarihi eserlerin, mezarlıkların ve camilerin bombalandığı ve 86 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi.

TSK'nın cihatçı ÖSO ile birlikte Afrin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıda tarihi eserlerin bulunduğu alanların, mezarlıkların ve camilerin bombalandığı belirtildi. 

ARKEOLOJİK ALAN YIKILDI

Suriye'nin resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre, Suriye Kültür Bakanlığı'na bağlı Antik Eserler ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Aramilerin milattan önce inşa ettikleri Ayn Dare Tapınağı'nın "Erdoğan güçleri" tarafından bombalanarak yıkıldığı belirtildi. 

 

Ayn Dare Tapınağı bombalanmadan önce ve bombalandıktan sonra

'SİVİL YERLEŞİMLER BOMBALANIYOR'

Haberde ayrıca "Erdoğan güçleri" tarafından gerçekleştirilen hava saldırıları sonucu Cindires bölgesinde Selahattin Eyyübi Camii'nin ve bir mezarlığın ağır hasar gördüğü belirtilerek sahadan fotoğraflar paylaşıldı. 

Paylaşılan fotoğraflar ile sivil yerleşim alanlarının bombalandığına vurgu yapılarak, bombalamalar sonucu 86 sivilin hayatını kaybettiği ve 198 sivilin yaralandığı belirtildi. 

Selahattin Eyyübi Camii

Mezarlık