Süleymancılara ait yurtta 12 yaşındaki çocuk istismar edildi!

Süleymancılara ait yurtta 12 yaşındaki çocuk istismar edildi!

Denizli'de Süleymancılara ait olduğu öne sürülen erkek öğrenci yurdunda kalan 12 yaşındaki öğrencinin sınıfının penceresinden attığı not sayesinde, kaldığı yurtta bir "eğitmen" tarafından cinsel istismara uğradığı ortaya çıktı.

Denizli'nin Çivril ilçesinde, 7'nci sınıf öğrencisi M.S., kaldığı Süleymancılara ait olduğu öne sürülen Kervansaray Erkek Öğrenci Yurdu'nda "eğitmen" tarafından cinsel istismara uğradığını, intihar etmeyi düşündüğünü belirten bir not yazıp, 24 Aralık'ta sınıfının penceresinden attı.

Notu bulan diğer öğrenciler, notu okul yönetimine ulaştırdı, okul yönetimi ise savcılığa suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından savcılığın başlattığı soruşturma kapsamında, Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) Cumhuriyet Savcısı, psikolog ve avukat eşliğinde M.S.'nin ifadesine başvuruldu.

M.S. ifadesinde ilk olarak kendi ailesinden bahsetti. Annesiyle babasının ayrıldığını, babasının üvey annesiyle Denizli'de yaşadığını belirten M.S., evde bir olay yaşandığında babasının kendisini dövdüğünü söyledi.

İSTİSMAR ORTAYA ÇIKINCA SADECE YURTTAN GÖNDERMİŞLER!

Ardından ifadesinde kaldığı yurtta uğradığı nitelikli cinsel istismar olayına değinen M.S., "İlk istismar, haziran ayında yaşandı. Yurtta eğitmen olan Emre T., bodrum kattaki personel odasında bana cinsel istismarda bulundu. Emre T.'nin istismarı revirde, çatı katında ve yatakhanede de devam etti. Bu yaşananları kimseye anlatmamam konusunda beni uyardı. Ancak, yurt müdürü Murat Ç.'ye yaşadıklarımı anlattım. Emre T., yurttan gönderildi. Pencereden attığım notumda başımdan geçenleri anlattım. 'Kendimi ağaca asmak istiyorum, ölmek istiyorum' diye yazdım. Emre T., her zaman bana şiddet uyguluyordu, bana terlik atıyordu" dedi.

YURT MÜDÜRÜ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

M.S., Denizli Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Soruşturma kapsamında Emre T., polis tarafından gözaltına alındı. Olayları gizlediği iddia edilen yurt müdürü Murat Ç. hakkında da soruşturma başlatıldığı bildirildi.

YURT MÜHÜRLENDİ, ÖĞRENCİLER 'TADİLAT' GEREKÇESİYLE EVLERİNE GÖNDERİLDİ

Akşam saatlerinde söz konusu tarikat yurduna giden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ekipleri, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin kaldığı yurdu mühürledi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ortaokul öğrencilerinin tadilat gerekçesiyle evlerine gönderildiği, mühürleme kararının ardından lise ve üniversite öğrencilerinin eşyalarını toplayıp yurttan ayrıldıkları belirtildi.

DAHA FAZLA