Suçüstü: Polisin ‘Terör finansmanı filan üfleriz’ ifadesi iddianamede unutuldu

Suçüstü: Polisin ‘Terör finansmanı filan üfleriz’ ifadesi iddianamede unutuldu

Bursa'da 12 HDP ve DBP’li hakkında polis tarafından hazırlanan fezlekedeki  “Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile..." ifadesi savcının iddianamesine girdi.

HDP’nin tutuklu Eş Başkanı Selahattin Demirtaş ile cezaevinde görüştükleri için "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt  propagandası" yaptıkları iddiasıyla haklarında dava açılan Avukat Levent Pişkin ve Avukat Cahit Kırkazak'ın yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü. 

“ÖRGÜTE YARDIM DİCEZ”

Evrensel’den Cansu Pişkin’in haberine göre, 12 kişi hakkında "Örgüt üyeliği" ve "Örgüt propagandası" yaptıkları suçlamasıyla hazırlanan iddianamede yer alan polis fezlekesinin 317. sayfasının son paragrafında yer alan "30.10.2016 tarihinde yeni hdp yıldırım ilçede kahvaltı etkinliği yapıldı. Bununla ilgili davetiye sattılar. Ceylan ile birlikte organize ettiler. Kja bursa sayfasından foto paylaşımı var davetiye fotosu var. 10 tl ye sattılar. Örgüte yardım dicez. Ceylan ve Mediha kendi facesinde de paylaştı ortak bir tespit yapacaz ikisine de ekleyecez. İkisininde davetiye satışı ile ilgili görüşmeleri var önemli. Terör finansmanı filan üfleriz gazi abi tabiri ile..." ifadesinin soruşmanın uydurma delillerle yapıldığını gösterdiğini belirten avukatlar, davanın düşmesini talep etti.

“ÜFÜRME YOLUYLA İDDİANAME”

Avukat Umut Beyaz fezlekede yer alan ifadeye değinerek, "Dava dosyasındaki delillerin 'üfürme' yoluyla oluşturdukları açıktır" dedi

Beyaz, iddianamede adı geçen "Gazi abi" denen kişinin ise operasyonu yürüten Bursa TEM Amiri Gazi Dündar olduğunu ve son yapılan operasyonla FETÖ üyesi olma şüphesiyle görev yerinin değiştirilerek çocuk şube bürosuna alındığını kaydetti.