Şubat'ta 47 kadın katledildi

Şubat'ta 47 kadın katledildi

AKP iktidarı boyunca katlanarak artan kadın cinayetleri hakkında Şubat ayı rakamları açıklandı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Şubat 2018 Veri Raporu’nu açıkladı. Şubat ayında 47 kadının katledildiği belirtilen raporda “28 günde 47 kadın cinayetinin yaşanmış olması elimizdeki en yüksek sayıdır” denildi.

Raporda, Şubat ayı içerisindeki kadın cinayetlerinin en çok gerçekleştiği iller de açıklandı. Buna göre; İstanbul’da 6, İzmir’de 5, Kocaeli’de 3 ve Balıkesir’de 3 kadın cinayeti işlendi. 

Ayrıca kadınların 21’i evinde, 7’si sokakta, 3’ü arabada, 2’si iş yerinde katledilirken, 7 kadının nerede katledildiği tespit edilemedi.

‘KADIN CİNAYETLERİ TEŞVİK EDİLİYOR’

Şubat ayında işlenen kadın cinayetlerinin 13’ü şüpheli ölüm sayılırken, 15’inin nedenin tespit edilemediği vurgulanan raporda şöyle denildi:

 "Her gün birden fazla kadın öldürülürken, kadınların cansız bedenleri kamuya açık alanlarda bulundu. Bu durum şiddette vahşet boyutunun da arttığını gösteriyor. Belli olmayan faillerin ortaya çıkarılması, cinayetlerin nedenlerinin tespiti gerekiyor.

Ocak ayında 28 kadın cinayeti yaşanmışken, son ayların en yüksek kadın cinayetinin gerçekleşmiş olmasında şiddet eğilimindeki artış temel sebep olarak yer alıyor. Kadın düşmanı açıklamaların artması; şiddete karşı gerçekçi çözümler yerine, modern olmayan hadım ve idamın gündem edilmesi; kadına ve çocuklara yönelik şiddet konulu davalarda indirim uygulanması; kamuoyunun talepleri yerine oyalayıcı açıklamalarda bulunulması kadına yönelik şiddetin artmasında etkili oldu”

DAHA FAZLA