STK'lardan ‘en önemli 1 Mayıs’ çağrısı

STK'lardan ‘en önemli 1 Mayıs’ çağrısı

STK temsilcileri: 1 Mayıs 24 Haziran seçimlerinin provası olacak, alanlarda olacağız.

Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri (PSAKD); Demokratik Alevi Derneği Ankara Şubesi, Aka-Der, Artvin Çevre Platformu, Demokratik Yaylaların Kardeşliği, Zaza Platformu ve Çerkez Kongre Girişimi Halk Dernekleri temsilcileri Ankara’daki PSAKD Genel Merkezi’nde bir araya gelerek 1 Mayıs’a katılım çağrısı yaptı.

‘1 MAYIS’TA ALANLARDAYIZ’

Dernekler adına açıklamayı okuyan Artvin Çevre Platformu’ndan Demir Akın, “Tarihlerinin en derin yönetme krizini yaşayan saray rejimi baskı ve aşağılamanın her türünü kullanarak ülkeyi bir savaş girdabının içine sokuyor” dedi.

7 Haziran 2015 seçimlerinde halklar arasındaki kardeşleşmenin, barışın, birlikte mücadele etme dinamiğinin güçlenmesinin, egemenlerin uykusunu kaçırdığını belirten Akın, “Toplumda başka bir dünyada yaşayabiliriz umudunu büyütmüştür. Gezi’de direnen milyonların, 7 Haziran’da açığa çıkan halkların kendi kaderini belirleme iradesinin, 16 Nisan’da tokat gibi yüzlerine inen ‘Hayır’ın güçlenerek egemenliklerini alaşağı etmesinden korkmuşlardır. Eşit, özgür, kardeşçe bir yaşam istemine dönük katliam boyutunda saldırılar, tutuklamalar vb. ile var olan umudu ve direnç eğilimini kırmaya çalışmışlardır” diye konuştu. Açıklamanın sonunda Ankara Tandoğan’da 1 Mayıs kutlamalarına katılma çağrısı yapıldı.

PSAKD: EN ÖNEMLİ 1 MAYIS

Açıklamanın ardından konuşan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, “Türkiye açısından en önemli 1 Mayıs’ı yaşayacağız. 1 Mayıs’tan sonra Türkiye çok önemli bir seçime gidiyor. İktidar partisi medyanın aracılığı ile seçimin sonucunu şimdiden ilan etti. 1 Mayıs 24 Haziran seçimlerinin bir provasıdır. Biz 1 Mayıs’ta alanlarda olacağız” diye konuştu.