SpaceX'den Ay'a inilmeden çevresinde uçuş turu

SpaceX'den Ay'a inilmeden çevresinde uçuş turu

Space X, gelecek yıl Ay’a inilmeden çevresinde dolaşmak için 2 kişinin uzaya gönderileceğini açıkladı.

İnsanoğlu 45 yıl aradan sonra Ay'a yönelik özel bir çalışma gerçekleştirecek.

ABD’li uzay taşımacılığı firması SpaceX'den yapılan açıklamaya göre, Elon Musk (Space X’in kurucusu ve CEO’su) gelecek yıl içinde iki kişiyi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kargo taşıyan Dragon 2 uzay kapsülüyle Ay'a gönderecek.

Mask yaptığı açıklamada, isimlerini vermediği iki kişinin söz konusu uçuş için gerekli ücreti ödediği bilgisini paylaştı. Bir hafta sürecek uçuş çerçevesinde, uzay aracı aya inmeden etrafında tur atacak.

​Dragon 2, Falcon 9 roketi ile ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Apollo uçuşlarını yaptığı 39A platformundan fırlatılacak.

Ay'a yönelik en son hareketi, geçen ay 82 yaşında hayatını kaybeden emekli astronot Gene Cernan'ın, NASA'nın Apollo 17 misyonu kapsamında 12 Aralık 1972'de Ay'a ayak basmasıyla gerçekleştirilmişti.

SPACE X NEDİR?

SpaceX (Space Exploration Technologies Corporation, Uzay Keşif Teknolojileri Şirketi); merkezi ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Hawthorne şehrinde bulunan bir ABD'li uzay taşımacılığı şirketidir.

Şirket 2002 yılında Elon Musk tarafından uzay taşımacılığının maliyetini düşürme amacıyla kuruldu. Şimdiye kadar Falcon 1 ve Falcon 9 isimli, en baştan tekrar kullanılabilirlik için tasarlanmış olan, uzaya fırlatma roket sistemlerini ve Falcon 9 tarafından yörüngeye çıkarılmış olan, Uluslararası Uzay İstasyonuna malzeme temin etmek için insansız uzay aracı Dragon’ı geliştirdi.

DAHA FAZLA