Sözleşmeli öğretmenlik başvuru takvimi açıklandı

Sözleşmeli öğretmenlik başvuru takvimi açıklandı

MEB, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin duyuru yayınladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet sitesinde, 20 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin başvuru ve atama duyurusu yayınlandı. Adaylar, elektronik ortamda yaptıkları başvuru formunun elektronik çıktısını, şahsen ya da noter aracılığıyla vekalet verecekleri kişiler vasıtasıyla, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerine onaylatacak.

EN AZ 60 ALANLAR TERCİH YAPABİLECEK

Sözlü sınav sonucunda 60 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek.

Açıklanan başvuru takvimine göre, ön başvurular 2-8 Mart'ta alınacak. Adayların sözlü sınava alınacakları merkezlerin ilanı 16 Mart'ta duyurulacak. Sözlü sınavlar da 14 Nisan-8 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

MATEMATİK ÖĞRETMENİNDEN FAZLA DİN ÖĞRETMENİ ALIMI!

Açıklanan öğretmen alımı kontenjanı arasında, 3 bin 806 sınıf, 2 bin 2 İngilizce, bin 907 din kültürü ve ahlak bilgisi, bin 676 okul öncesi, bin 453 ilköğretim matematik, bin 450 Türkçe öğretmeni bulunuyor.

İLERİ HATIRLATIYOR

Daha önce İleri'ye konuşan Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, "Hangi üniversiteden mezun olursa olsun KPSS'den çok yüksek bir puan alsa bile, eğer hükümet bir kişiyi uygun bulmuyorsa, bu kişinin atanamadığını yıllardır görüyoruz. Umudunu kaybeden yüzbinlerce öğretmen yarattılar, biz liyakat dedikçe onlar torpil ve kadrolaşmanın önünü açtılar" şeklinde konuşmuştu.

DAHA FAZLA