Sözcü'ye yapılan operasyonda adı geçen gazeteci Gökmen Ulu'dan açıklama

Sözcü'ye yapılan operasyonda adı geçen gazeteci Gökmen Ulu'dan açıklama

Sözcü gazetesine yönelik başlatılan operasyonda yaptığı haberle ilgili olarak hakkında gözaltı kararı olduğu belirtilen gazetenin İzmir Muhabiri Gökmen Ulu evinin önünde açıklama yaptı.

Sabah gazetesinin haberinde Sözcü'ye yönelik operasyon başlatılmasının nedenlerinden biri olarak gazeteci Gökmen Ulu'nun darbe girişiminde bir gün önce Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı yeri haberleştirilmesi gösterildi.

Ulu, "Bu konuda bize ulaşan hiçbir şey yok bende basından öğrendim bekliyorum şu an evdeyim. Şu ana kadar gelen giden yok bizim avukatımız açıklama yaptı. Biz gazeteciyiz evrensel meslek ilkelerine sıkı sıkıya bağlı, tertemiz yaşayan ve tertemiz ölecek olan gazeteciyiz. Eğer yine son yıllarda benzerlerinde olduğu gibi gazetecilik suç yapılacaksa gazetecilik suç değildir. Hepsine spekülasyonların daha fazlasına biz gereken cevapları zaten verdik. Avukatımız Celal Ülgen de açıklama yaptı. Bizim mücadele ettiğimiz terör örgütlerinden FETÖ bu ülkeye büyük kötülükler yaptığında biz gazeteciler olarak bu hakikatleri yazdık. Basından öğreniyorlardı insanlar haklarında çıkan kararları haberleri yoktu. Benim hiçbirşeyden haberim yok sizlerle beraber bekliyorum" dedi.