Sözcü'ye operasyon: 4 isim hakkında gözaltı kararı verildi

Sözcü'ye operasyon: 4 isim hakkında gözaltı kararı verildi

Yandaş Sabah gazetesi, Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 kişiye yönelik polisin 'FETÖ' operasyonu başlattığını duyurdu.

Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın da aralarında bulunduğu 4 isim hakkında "FETÖ adına suç işlemek" iddiasıyla operasyon başlatıldı. 

Soruşturma kapsamında gazetenin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Melda Olgun, Mali İşler Müdürü Yonca Kaleli ve muhabir Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olduğu belirtildi.

Sabah’ın 'tetikçi' olarak bilinen muhabiri Nazif Karaman, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, “silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek', 'cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak ve 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak” iddiaları kapsamında gözaltı talimatı verdiğini servis etti.

Haberde ayrıca "Şüphelilere yönelik suçlamalar arasında 15 Temmuz günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te tatil yaptığı otelin adres ve görüntüsünün Sözcü Gazetesi internet sitesinden deşifre edilmesinin de bulunduğu öğrenildi" ifadeleri kullanıldı.

BAŞSAVCI: SADECE PATRONUNA VE BİRKAÇ YÖNETİCİSİNE YÖNELİK

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan Sözcü gazetesine yönelik operasyonla ilgili DHA'ya açıklama yaptı.

Operasyon bilgisini doğrulayan Fidan, "Operasyon Sözcü gazetesinin yöneticileri hakkında. Şu anda zaten firari. Hakkında yakalama var. Gözaltı var. Soruşturma işlemleri devam ediyor" dedi.

'KİMSE MERAK ETMESİN SÖZCÜ SUSMAYACAK'

Sözcü gazetesinden de bir açıklama yapıldı. İnternet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye'nin kurtuluş mücadelesine başladığı 19 Mayıs günü Türkiye'nin vicdan sesi olan Sözcü'ye yöneltilen algı operasyonu yurdun büyük bölümünde infial yarattı. Sözcü'nün telefonları kilitlendi. Büyük şehirlerden köylere kadar binlerce noktadan destek telefonları, mailleri yağıyor. Kimse merak etmesin Sözcü susmayacak. Bu ülkenin insanlarının vicdan sesi olmaya devam edecek. Çünkü #SözcüSusarsaTürkiyeSusar"

AVUKATLARDAN AÇIKLAMA

Sözcü gazetesinin avukatlarından İsmail Yılmaz DHA'ya yaptığı açıklamada, İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği tarafından Sözcü Gazetesi'nin sahibi Burak Akbay, internet sorumlu müdürü Mediha Olgun'un finans müdürü Yonca Kaleli ile İzmir muhabiri Gökmen Ulu hakkında gözaltı kararı olmadığını, sadece arama ve el koyma kararı bulunduğunu söyledi.

Sözcü gazetesi avukatı Celal Ülgen de bir açıklama yaparak Sözcü gazetesi sahibi Burak Akbay'ın şu anda Sarıyer'deki evinde olduğunu, sabah yedi buçuktan itibaren arama ve el koyma kararı olduğunu söyledi. Ülgen, "Güvenlik şubeden polisler evde arama yaptı. Şu anda araç aramasına geçiyorlar. Bir Ipad var el konulan. O Ipad'i götürecekler ancak benim bütün ikazlarıma rağmen imajı alınmadı.  Aslında imaj almak polisin yararına bir şey. Kendi delilini kendisi yok ediyor. Bunu anlatamıyoruz ne yazık ki. Özellikle FETÖ soruşturmalarında bu türlü imaj almadan yapılan el koyma daha sonra imaj alınmadığı için delil hükmünü kaybedecek. Bunu anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.

“Altı defa savcı değişti” diyen avukat Ülgen şöyle devam etti: “Her defasında savcı arkadaşlar, ben yetmiş sayfalık çok ayrıntılı ve fotoğraflarla savunma gönderdim, o savunmayı okudular. Hiçbir savcı suç unsuru görmediği için buna cesaret edemedi. Ama en sonunda Batman'dan gelmiş olan bir savcı arkadaş, eski Batman Savcısı, arama ve el koyma kararı veriyor. Arama kararının bir kopyasını istedim, gizlilik kararı nedeniyle bunun örneğini vermek istemediler. Arama kararı bu kapsamda değildir, bunun uyarısını yaptım.”

Sözcü gazetesi daha önce kendilerine yönelik bir "FETÖ" operasyonu hazırlığında bulunulduğunu manşetinden duyurmuştu.