Sözcü çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun tutuklandı

Sözcü çalışanları Gökmen Ulu ve Mediha Olgun tutuklandı

Sözcü çalışanları Mediha Olgun ve Gökmen Ulu tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca Sözcü gazetesinin sahibi Burak Akbay ile çalışanlarına yönelik yürütülen soruşturmada tutuklanmaları talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edilen Gökmen Ulu ile Mediha Olgun tutuklandı, Yonca Yücekaleli serbest bırakıldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayına getirilen muhabir Bekir Gökmen Ulu, gazetenin internet sitesinin müdürü Mediha Olgun ve gazetenin mali işler müdürü Yonca Yücekaleli'nin savcılık sorgusu tamamlandı.

Savcılık, Ulu ile Olgun'u, "Örgüt içerisinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek", "Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etmek" suçlarından, Yücekaleli'yi de "Örgüt içeresinde hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti.

Savcılık sevk yazısında, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sözcü gazetesinin 1 Ocak 2016 tarihli nüshasındaki "2016 Falınız, tabloda gördüğünüz ilk 3 isim bu yıl da hayatınızda olacak" başlığıyla yayımlanan bulmaca şeklindeki tabloda, "Yerdoğan, Tayyipic, Yezit, Ölrecep" kelimelerinden dolayı soruşturmaya geçildiği anlatıldı.

"Cumhurbaşkanına fiili saldırıyı kolaylaştırmak", "Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyanı kolaylaştırmak" suçlamalarıyla hazırlanan fezlekenin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesiyle soruşturma başlatıldığı kaydedildi.

Ayrıca savcılık, sevk yazısında Burak Akbay için tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilmesini talep etti.

Nöbetçi hakimlik, Olgun'un "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan, Ulu'nun ise "Terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek" ve Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırıya yardım etmek suçlarından" tutuklanmasına karar verdi.