Soylu’dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için rezil açıklama: Yiyorlar, içiyorlar, yerlerine gidiyorlar

Soylu’dan Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için rezil açıklama: Yiyorlar, içiyorlar, yerlerine gidiyorlar

İçişleri Bakanı Soylu tutuklanan açlık grevindeki Gülmen ve Özakça için “Yiyorlar, içiyorlar, ertesi sabah yerlerine gidiyorlar” dedi.

Bakan Soylu Ankara'daki konuşmasında, “Yiyorlar, içiyorlar, ertesi sabah 9'da oradaki yerlerine gidiyorlar. Doktora muayeneye gidiyorlar, kendi istedikleri gibi rapor vermedi diye doktoru hedef gösterip linç etmeye çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.

Soylu’nun açıklamaları şöyle:

“5 Mayıs'ta Sıla Atabay adında bir DHKP-C mensubu etkisiz hale getirildi. Babasının çığlıklarını hepimiz duyduk. İzledik ve seyrettik. Bir babanın evladını DHKP-C'den kurtarmak için nasıl uğraştığını gördük. 

"BİZ ÇOCUKLARIMIZI TERÖRİSTLERİN ELİNE TESLİM EDEMEYİZ"

“Bu kişiler daha önce defalarca gözaltına alındılar. 25 kez gözaltına alındılar, defalarca tutuklanmışlar, devlet memuru. Biri öğretmenmiş, biri de akademisyen. Kusura bakmasınlar biz çocuklarımızı terörist olarak eğitsinler diye okula göndermiyoruz. Çocuklarımızı eğitim alsınlar diye teröristlerin eline teslim edemeyiz.”

“Terör örgütü adına basın açıklaması yaparken tutuklanmışlar. Nuriye Gülmen'in bir zamanlar Fehriye Erdal'a yaptıkları gibi şirin fotoğraflarını asıyorlar. Ben size hikayesini anlatayım; DHKP-C'ye yönelik operasyonlar çerçevesinde örgütün dış yapılanmasında olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı çıkıyor. 9 Mayıs 2012 tarihinde yakalanıyor, tutuklanıyor ve sonra 1 Nisan 2015'de salındıktan sonra yeniden gözaltına alınıyor.

10 Nisan 2015'de açığa alınıyor. Arkadaşlarımız uzun bir liste vermişler. DHKP-C mensubu kişilerle örgüt adına çalışma, afiş asma... Bu anlattıklarım OHAL'den önce olan şeyler. Yani bu kişinin DHKP-C ile organik bir bağı söz konusu. İstanbul 24. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında gözaltı kararı verilmiş. Nerede gözaltına alınmış üniversitede.”