Soylu yalan söylemiş: Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların ifadesi ortaya çıktı

Soylu yalan söylemiş: Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranların ifadesi ortaya çıktı

Hatun Tuğluk’un cenazesine saldıranlardan bir kişinin ifadesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Kabataş yalanı niteliğindeki  “görüntüleri saniye saniye izledim. Öyle bir slogan yoktu” sözlerini yalanladı.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un Ankara’daki cenazesinde yaşananlara ilişkin olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu görüntüleri “saniye saniye izlediğini” “Buraya Ermeni gömdürmeyiz, buraya Alevi gömdürmeyiz” sloganlarının atılmadığını söylemişti. Yakalanan saldırganlardan biri "Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı, burası Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez" dediğini itiraf ettiği ortaya çıktı.

Söz konusu ifadeyi Kanal D muhabiri Özen Bingöl sosyal medya hesabından paylaştı:

SOYLU “ÖYLE BİR ŞEY YOK” DEMİŞTİ

Soylu, “Buraya Ermeni gömdürmeyiz, buraya Alevi gömdürmeyiz” sloganları atımasına yönelik, “Aysel Tuğluk’un annesinin cenazesinin gömülmesi sırasında meydana gelen olaylar vahimdir. Ancak bu vahim olay yaşanırken ‘Burası Sünni mezarlığıdır, Aleviler buraya defnedilemez. Burası Türk toprağıdır, Ermeni toprağı değildir, burada Ermenileri istemiyoruz’ sloganları atılmamıştır.. Bu cümleler edilmemiş. Bunlar telaffuz edilmiş gibi bir algı oluşturmak çok tehlikeli. Maalesef bunu yapıyorlar” ifadesini kullanmıştı.

Görüntülerde bu yönde bir slogana rastlamadığını kaydeden Soylu “Burada şehitler var’ demişlerdir.‘Buraya gömülmesini istemiyoruz’ demişlerdir. Ama sözünü ettiğiniz türde mezhebi ve etnik ayrımcı sözler yok. Bu konuda çok duyarlı ve çok dikkatli olmak gerekiyor. Olmayan bir mezhep ayrımının ya da olmayan bir etnik ayrımın varmış gibi yansıtılmaması gerekir. Bu söylediklerim cenaze olayında yaşananların vahametini tabii ki ortadan kaldırmaz.”

FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİ

14 Eylül akşamı HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk'un annesi Hatun Tuğluk'un cenazesine saldıranlardan biri olan Murat Alp'in, gözaltına alınıp götürüldüğü karakolda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla fotoğraf çektirdiği ortaya çıkmıştı.

Fotoğrafı doğrulayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fotoğrafı "Mahalle eşrafının bizimle fotoğraf çekme talebi" olarak nitelemişti.