Sosyoloji kitabından Marx'ı çıkarıp 'Kutlu Doğum Haftası’nı eklediler

Sosyoloji kitabından Marx'ı çıkarıp 'Kutlu Doğum Haftası’nı eklediler

Liselerde okutulan Sosyoloji kitabından Karl Marx çıkarılırken, kitapta Kutlu Doğum Haftası’na yer verildi.

Müfredata ilişkin skandal bilgiler gelmeye devam ediyor. Son olarak liselerde okutulan Sosyoloji kitabından Karl Marx’ın çıkarıldığı ortaya çıktı.

BirGün'den Mustafa Kömüş'ün haberine göre, kitapta yer alan Sosyoloji’ye Giriş ünitesinde Sosyolojinin Doğuşu ve Gelişimi başlıklı bölümünde sosyolojinin bilim olarak ortaya çıkmasında katkısı olan bilim insanlarıyla ilgili bölümünde geçen yıl Karl Marx da bulunurken,  2017-2018 eğitim öğretim yılında okutulacak olan kitapta sadece Saint Simon, Auguste Comte, Emile Durkheim, Max Weber ve Le Play anlatılıyor. Karl Marx’ın kitaptan çıkarılmasının sebebi ise henüz bilinmiyor.

MARX GİTTİ KUTLU DOĞUM GELDİ
Yine sosyoloji kitabının Toplumsal Kurumlar ünitesinde bulunan Din Kurumu, İşlevleri ve Önemi bölümünde bulunan Toplumsal Kurum Olarak Dinin İşlevleri metninde “FETÖ” projesi olduğu iddia edilen Kutlu Doğum Haftası’na değinildi. Metinde şu ifadeler yer aldı: “Din, etki alanı bakımından boş zamanı değerlendirme, seyahat ve dinlenme fonksiyonuna sahiptir. Kutlu Doğum Haftası kutlamaları, anma törenleri, mistik ve tasavvufi toplantılar, dini ve mukaddes yerlerin ziyaret edilmesi vb. dini sosyal faaliyetlerdir.”

DAHA FAZLA