Sosyal medyada 'Neymar' akımı

Sosyal medyada 'Neymar' akımı

Brezilyalı futbol yıldızı, 2018 FIFA Dünya Kupası sırasında futbolundan çok oyunculuk becerileriyle gündem oldu.

Neymar'ın karşılaşmalarda fazla sert darbe almamasına rağmen yine de yere düşüp yuvarlanması 2018 FIFA Dünya Kupası izleyicileri arasında çok konuşuldu. Yıldız futbolcunun bu hareketleri, sosyal medyada 'Neymar meydan okuması' akımının başlamasına neden oldu.

Brezilyalı futbolcu, 2018 FIFA Dünya Kupası sırasında futbolundan çok oyunculuk becerileriyle konuşulmaya başladı.

Neymar, karşılaşmalardaki faullerde inandırıcı olmayan şekilde yerde kıvranması, penaltı almak için ceza sahasında atlamasıyla alay konusu haline geldi.

Brezilya'nın çeyrek finalde elenmesinden önceki 4 maçta acı içinde kıvranıp, yerden kalkmaması maçın 14 dakika uzamasına neden olmuştu.

Brezilyalı futbolcunun sahadaki bu hareketleri, sosyal medya kullanıcılarına da ilham verdi. Dünyanın pek çok yerinden sosyal medya kullanıcıları 'Neymar challenge' (Neymar meydan okuması) etiketiyle paylaşımlar yapmaya başladı.

Sosyal medyada dikkat çeken akım, katılımcılardan birinin “Neymar” diye komut vermesinin ardından herkesin yere yatıp kıvranır gibi yuvarlandığı videolardan oluşuyor.

Öte yandan Neymar'ın sakatlanma performansları, Portekiz'de gereksiz acil servis çağrılmasıyla ilgili kamusal uyarı paylaşımlarına bile malzeme oldu.

Brezilya-İsviçre maçındaki bir faulün ardından futbolcunun kendini 'serbest yuvarlanmaya' bırakması üzerine yine sosyal medyada sonsuza dek yuvarlanma videoları dolaşmıştı.

 

 

DAHA FAZLA