Sosyal medya Gülmen ve Özakça'ya destek için buluşuyor

Sosyal medya Gülmen ve Özakça'ya destek için buluşuyor

Açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın yarın görülecek duruşması öncesinde sosyal medya destek için buluşuyor.

İleri Haber

OHAL KHK'ları ile işlerinden edilen, açlık grevlerinin 263'üncü günündeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça hakkında açılan davanın 5'inci duruşması yarın Sincan Cezaevi Kampüsü’nde bulunan duruşma salonunda görülecek. Duruşma öncesi sosyal medyada "İşini istemek ve açlık grevi yapmak suç değildir" sloganıyla dayanışma çağrısı yapıldı.

Bu akşam (26 Kasım Pazar) saat 21.30'da Twitter üzerinden gerçekleştirilecek dayanışma çağrısı için şöyle denildi:

"Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın OHAL ve KHK'lara karşı "İşimizi Geri İstiyoruz!" talebi ile başlattıkkları açlık grevi 263. gününde.

27 Kasım 2017 Pazartesi günü Sincan Hapishanesi'nde 5. duruşmaları görülecek. Siyasi iktidar açlık grevini "suç" kapsamında terörize ediyor.

Siyasi iktidar Nuriye ve Semih nezdinde direnişi cezalandırmak için dava sürecini hızlandırmak istiyor. Süreci hızlandırırken her türlü hukuksuzluğa ve hak ihlaline, savunma hakkına saldırılarını artırıyor.

Açlık grevini sahiplenmek ve dayanışmayı büyütmek elzem bir görev olarak önümüzde duruyor.

Bugün, mahkeme öncesi (26 Kasım Pazar) saat 21.30'da @NuriyeGulmen ve @SemihOzakca hesaplarından duyurulacak hashtag ile Twitter'da buluşuyoruz."