Sosyal Bilgiler dersinde çocuklara gelinlik ve damatlık giydirdiler

Sosyal Bilgiler dersinde çocuklara gelinlik ve damatlık giydirdiler

İstanbul Küçükçekmece ilçesindeki Atakent mahallesinde bulunan Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda öğretmenler tarafından organize edilen etkinlikte çocuklara gelinlik ve damatlık giydirilip düğün organize edildi.

Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda gerçekleşen olayda öğrencilere kına kıyafeti, gelinlik, damatlık giydirilirken, öğretmenler tarafından öğrencilere para takıldı.

Sosyal Bilgiler dersi kapsamında “geleneklerimiz, göreneklerimiz” konusu kapsamında gerçekleştirilen skandalda Cumhuriyet gazetesine konuşan bir veli “Arada bir çocuğumu görmeye okula giderim. O gün yine okula gittim. Baktım yöresel kıyafet, gelinlik, kınalık, damatlık, giydirilmiş öğrenciler var. Ne olduğunu sordum. Sosyal Bilgiler’de gelenek, göreneklerimiz konusu işleniyormuş. Kitaplarında da bunlar yazıyor. Gelin sandalyede oturuyor damat başında, öğretmenlerden para takanlar oldu. Yani resmen orada bir evlilik töreni kutlanıyormuş gibi bir hava vardı. Sadece kendi çocuğum için değil tüm çocuklar kötü etkilenir diye endişe ediyorum. Konumuz geleneklerimiz göreneklerimiz olabilir ama o konuyu işlemek zorunda değiller. Yöresel yemeklerimiz, halk oyunlarımız var mesela... O manzara karşısında dehşete düştüm. WhatsApp grubundan da bu resimler paylaşılınca daha fazla sinirlendim. Bunun gösterisi olmaz, olacak şey değil. Tarif edersin, başka türlü anlatırsın ama tutup giydirirsen bu çocuklar birbirine evlenme teklifini bu yaşta eder” ifadelerini kullandı.