Şort giydiği için Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş hakkında tutuklama kararı

Şort giydiği için Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş hakkında tutuklama kararı

Minibüste şortlu kadına saldırdığı için tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedilen Ercan Kızılateş'in tutuksuz yargılanmasına savcılık itiraz etti. Yeniden mahkemeye çıkarılan sanık tutuklandı.

Pendik minibüsünde Melisa Sağlam’a Ramazan ayında şort giydiği için saldıran gerici Ercan Kızılateş Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Kızılateş hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", "Kasten yaralama" ve "hakaret" suçlarından gözaltı kararı çıkarılmıştı.

Kızılateş, adliye koridorunda jandarma arasında ilerlerken konuştu. "Darp ettiğim yalan" diyen Kızılateş, "Görüntüler çok açık, darpetme olayı yok" dedi. DHA’dan Ramazan Eğri’nin haberine göre, şikayetçi olduğunu söyleyen Kızılateş, "Kameraları görmüyor musunuz, tabi ki bana saldırdı" şeklinde konuştu.

Ercan Kızılateş soruşturma savcısı Mehmet Ali Yıldız tarafından alınan ifadesinin ardından “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama", “Hakaret" , "İnanç düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" ve"Kasten yaralama" gerekçeleriyle tutuklama istemiyle mahkemeye sevkedildi.

SAVCILIK İTİRAZ ETTİ, TUTUKLANDI

İlk olarak hakkında tutuksuz yargılanma kararı verilen Ercan Kızılateş, "Vergi kanuna muhalefet" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası olduğu için tekrar cezaevine götürüldü.

Savcılık, zanlının serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcılığın itirazı üzerine yeniden mahkemeye çıkarılan Kızılateş tutuklandı. 

SAĞLAM, İFADEYE ÇAĞRILDI

Saldırgan Kızılateş'in ilk olarak mahkeme tarafından serbest bırakılmasının ardından hakkında şikayette bulunduğu Melisa Sağlam ifadeye çağrıldı.

"BÖYLE ADALETE YAZIKLAR OLSUN"

Saldırıya uğrayan Melisa Sağlam Kızılateş'in tutuklanmamasına ilişkin sosyal medya hesabından bir not paylaştı. Sağlam, "Bir de hala konuşuyor utanmaz! Bu zamana kadar adalete kötü bir söz söylemedim, vicdanları olduğunu sandım. Böyle adalete yazıklar olsun!" yazdı.

“GİYİM TARZI NEFSİMİ TAHRİK ETTİ” DEMİŞTİ

Saldırgan ifadesinde şunları söylemişti:

“Ben minibüsün arka koltuğunda yolculuk yapıyordum. Ayakta yolculuk yapan şortlu bir bayan sağ tarafta ön koltuğa oturdu.  Bayanın apış arası gözüküyordu. benim dikkatimi çekti niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim.

Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var. Siz bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışı kalmamış dedim. Bayan da bunun üzerine sen de o zaman bakma arkadaşım dedi. 

Nefis denen bir şey var. İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor.Sizin giyim tarzınız benim nefsimi tahrik etti dedim."

HEM SALDIRDI HEM ŞİKAYETÇİ OLDU

İfadesinde darp ettiğini reddeden saldırgan kendisine hakaret ettiği iddiasıyla yumruk attığı  Melisa. S.’den şikayetçi olmuştu.