Sol Filistin'in yanında ABD ve İsrail'in karşısında

Sol Filistin'in yanında ABD ve İsrail'in karşısında

ABD Büyükelçilik binasının Kudüs'e taşınmasını protesto eden 48 Filistinli'nin İsrail tarafından katledilmesine Türkiye'deki sol parti ve yapılardan büyük tepki geldi.

Büyük göçün 70. yıldönümünde ABD'nin Büyükelçilik binasını Kudüs'e taşımasını protesto eden Filistinliler'e İsrail saldırdı. 48 Filistinli'nin katledildiği saldırının ardından sol parti ve yapılar, ABD ve İsrail saldırılarını kınayan açıklamalar yayınladılar.

İşte İsrail saldırısına soldan ilk tepkiler: 

TİP: İŞGALCİLER KAYBEDECEK

Türkiye İşçi Partisi, ABD'nin Elçiliği'ni Kudüse taşıdığı gün İsrail ve ABD işbirliğiiyle katledilen Filistinlilerle dayanışma mesajı yayınladı. TİP, sosyal medya hesabından, "İşgalciler kaybedecek, direnen Filistin özgürlüğünü kazanacak" iletsini paylaştı.

EMEP: FİLİSTİN HALKINA YÖNELİK BARBARCA SALDIRILARA SON

Partimiz, "Filistin halkının haklı mücadelesinin yanındadır. Filistin halkına yönelik barbarca saldırıların son bulması için başta işçi sınıfımız olmak üzere bütün halkımızı Filistin halkıyla dayanışmaya ve her yerde kanlı saldırıları protesto etmeye çağırıyoruz." ifadelerine yer verdi.

ÖDP:KATİL İSRAİL FİLİSTİN'DEN DEFOL

Filistin halkı, emperyalizme ve işgalciliğe karşı koyarak, tarihine ve geleceğine sahip çıkmanın bilinciyle, onurlu direnişiyle yol göstermeye devam ediyor.

Gün, "Katil İsrail Filistin'den Defol" deme günüdür.

HDP: LANETLİYORUZ

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılara acil şifalar dilerken, bu vahşete sebep olan İsrail Hükümetini en sert şekilde kınıyor ve protesto ediyoruz.

HAZİRAN: İKTİDAR İSRAİL İLE TÜM İLİŞKİLERİ DERHAL KESMELİDİR

Filistin halkı, İsrail işgaline de, emperyalizmin ayak oyunlarına da HAYIR diyor! Katliamcılara karşı direnen Filistin halkının yanındayız ! İktidar İsrail ile askeri, ekonomik ve siyasi tüm ilişkileri derhal kesmelidir.

HALKEVLERİ: FİLİSTİN TOPRAKLARINDA İŞGALCİLER KAYBEDECEK

ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması ve Nakba’nın 70. yılı nedeniyle Filistin halkının Gazze’de “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü” eylemlerine yönelik İsrail saldırılarında bugün en az 28 Filistinli hayatını kaybetti. Filistinlilerin topraklarında işgalciler kaybedecek!