Şok Marketleri'nde kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçiler işten çıkarıldı

Şok Marketleri'nde kötü çalışma koşullarına tepki gösteren işçiler işten çıkarıldı

Şok Marketleri'nin Zonguldak'ta bulunan deposunda çalışan 6 işçi, kötü çalışma koşullarına tepki gösterdiği için işten çıkarıldı.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde Şok Marketleri Batı Karadeniz deposunda çalışan 6 işçi, kötü çalışma koşullarına karşı tepkilerini gösterdikleri için işten çıkarıldı

"KEYFİ BİR BİÇİMDE ÜCRET ÖDENMEDEN EK MESAİYE BIRAKILIYORUZ"

İşten çıkarılan işçilerden biri, "Keyfi bir biçimde herhangi bir ek mesai ücreti verilmeden mesaiye bırakılıyoruz. Gece yarılarına kadar çalışmamız isteniyor. Sabah 8.00'de işe gelip akşam 12.00'ye kadar çalıştığımız durumlar yaşanıyor. İtiraz ettiğimizde de işten atılmakla tehdit edildik. Bunu kabul etmediğimizi defalarca söyledik, bu konudaki ısrarımızı da gören müdür bizi işten attı" ifadelerini kullandı.

"BASKIYA MARUZ KALIYORUZ"

İşyerinde baskıya maruz kaldıklarını belirten işçi, "Günde 15 dakikalık tek çay molamız ve sadece yarım saatlik yemek molamız var. Depolarda ağır koşullarda çalıştırılıyoruz. Tuvalete gitmemiz bile yasak. Dinlenmek yasak, sigara yasak, su içmek bile yasak. Bunun yanında da yeterince çalışmadığımız üzerinden sürekli baskı ve mobbinge maruz kalıyoruz" dedi.