Sivas'taki 'Hobbit evleri' tatil köyüne dönüştürülüyor

Sivas'taki 'Hobbit evleri' tatil köyüne dönüştürülüyor

Sivas Belediyesi tarafından inşa ettirilen ve "Hobbit evleri" olarak da adlandırılan yamaç evlerinin sayısı artırılarak, bölge tatil köyüne dönüştürülecek.

Sivas Belediyesi, yurt içi ve dışından ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği "Yüzüklerin Efendisi" filmindeki "Hobbit evleri"nden esinlenerek yaptığı yamaç evlerinin yenilerini inşa ediyor. Avrupa ülkelerinin yanı sıra Avustralya, Çin ve Japonya'dan da turistleri ağırlayan 6 "Hobbit evi" talebi karşılayamayınca yenilerinin yapımına başlandı.

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, bölgeyi turizme katkı sunacak şekle dönüştürmeyi hedeflediklerini, bu kapsamda müsait ve uygun yamaçlara 70 metrekare gömme evler yaptıklarını ifade etti.

Hobbit evi sayısını 50'e çıkartmayı planladıklarını belirten Aydın, "Hobbit evlerine çok güzel ilginin olduğunu görüyoruz. Bu projeyi yaparken bu kadar yoğun ilgi olacağını fazla düşünmemiştik, şehre farkındalık katmak amacıyla bu çalışmayı başlatmıştık. Görüyoruz ki gerek Türkiye genelinde gerekse yurt dışından çok büyük bir ilgi var. Bu ilgi de bizim yeni ve ilave çalışmaları yapmamızı bir yerde zorunlu hale getiriyor." dedi.

Alanın bir an önce tamamlanmasını arzuladığını dile getiren Aydın, doğayı seven ve iç içe olmak isteyen aileleri Hobbit evlerine davet etti.

DAHA FAZLA