Şişli’de iş bırakan işçiler Ankara'ya 'adalet yürüyüşü' başlatıyor!

Şişli’de iş bırakan işçiler Ankara'ya 'adalet yürüyüşü' başlatıyor!

Şişli Belediyesi'ne bağlı Kent Yol A.Ş'de çalışan işçiler iş bırakarak Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başladı. Genel İş Şube Başkanı Ankara'ya işçilerle yürüyüş başlatacaklarını açıkladı.

Şişli Belediyesi tarafından kendi iştikari olan Kent Yol A.Ş. firmasının ihaleye girmesi engellenerek, 17 yıldır Şişli İlçesinin temizliğini yapan işçiler taşeron ve işsizlik tehlikesiyle karşı karşıya bırakıldı. Şişli Belediye Başkanlığının kamusal hizmetlerini yürüten Kent Yol A.Ş'ye bağlı çalışan Genel İş Sendikası üyesi işçiler taşeronlaştırmaya karşı Şişli Belediye Başkanlığı önünde eyleme başladı.

Belediyenin kendi iştikarı olan Kent Yol A.Ş'yi ihale dışı bırakarak ihaleyi  taşeron olan üç şirkete vermesi sonucu işçiler Ankara'ya 'adalet yürüyüşü' başlatma kararı aldı.

Genel İş Şube Başkanı yaptığı açıklamada yarın saat 10.00'da belediye binası önünden Ankara'ya 25 işçiyle birlikte yürüyüş başlatacaklarını duyurdu.

 Belediye binası önüne çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA konuşlandırıldı.

"İŞİMİZİN EKMEĞİMİZİN BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLMESİNE KARŞI DİRENİYORUZ"

İleri Haber'e konuşan direnişteki bir işçi "Biz Şişli Belediyesi’nin iştiraki Kent-Yol çalışanıyız. Kent-Yol yüzde 99 belediyenin. Ama mevcut yönetim bizi taşerona satmaya çalışıyor. İşimizin, ekmeğimizin birilerine peşkeş çekilmeye çalışılmasına karşı direniyoruz. 

Biz Adalet Mitingi’ne katıldık. Burası CHP belediyesi diyerek güvendik, aldatılmak istemiyoruz. Neticede biz ekmeğimize sahip çıkmak istiyoruz. Bugün satıldı deniyor ama bizim mücadelemiz sonuna kadar sürecek. İhaleye iki şirket giriyor, diğerinin evrakı tam değil denilerek diğer şirkete veriliyor, bu usulsüzlük. Bizi kamudan alıp doğrudan taşeronlaştırıyorlar.

Yaklaşık bin 500 işçiyi ilgilendiriyor bu konu. Herkes borçlu, herkes çocuğunu okutuyor, banka borçları var" dedi.

Genel İş'ten eyleme ilişkin yapılan açıklamada, “Sendikamızın Tüm iyi niyet girişimlerimiz ret edilmiş, çalışma barışı tehlikeye sokulmuş, görüşme kanalları bilinçli olarak kapatmışlardır. 

Ekmeğimizi alın terimizi, iş güvencemizi, asla taşerona teslim etmeyeceğimizi, bedeller ödeyerek kazandığımız haklarımızdan asla vaz geçmeyeceğimizi, mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğimizi tüm basın ve kamuoyuna duyuruyoruz.” denildi.

 İŞ BIRAKMA EYLEMİNE ÇAĞRI

Sendikadan bir çağrı da yapılarak, “Tüm basın ve demokratik kitle örgütlerini, siyasi partileri, sendikaları Şişli Belediye Başkanlığı önünde başlattığımız iş bırakma eylemimize çağırıyoruz. “ denildi.

BELEDİYE TEMİZLİK EKİBİ ÇIKARDI

İşçilerin iş bırakmasının ardından Şişli Belediyesi grev kırıcılığı yaparak sokakların temizlenmesi için bir ekip çıkardı. İşçilerin grev kırıcılığına müsaade etmemesi üzerine polisin saldırı hazırlığında olduğu öğrenildi.

ANKARA'YA ADALET YÜRÜYÜŞÜ!

Belediye yetkileri ile görüşmenina ardından işçilere açıklama yapan Genel İş Şube Başkanı "Bugüne kadar evet buradaydık, eylemi burada götürdük. Şimdi eylemi farklı yerlere taşıyacağız. Düne kadar adalet isteyenler şimdi Kent Yol işçilerini Ankara’ya beklesinler.

Yarın saat 10.00 itibariyle 25 arkadaşımızla birlikte Ankara yürüyüşümüzü belediye başkanlığı önünde başlatıyoruz. İlk etapta 25 olacak. Neden 25 diyecekseniz? Kemal Kılıçdaroğlu 25 günde geldi İstanbul’a” dedi.