Şişli’de emekçiler kararlı: ‘Yürütmeyeceğiz diyorlar’, hodri meydan!

Şişli’de emekçiler kararlı: ‘Yürütmeyeceğiz diyorlar’, hodri meydan!

Şişli Belediyesi önündeki Kent Yol işçilerinin direnişi bugün de devam ediyor. Belediye ile yapılan görüşmeden bugün de sonuç alınamazsa işçiler Ankara’ya yürüyüşe başlayacak.

Şişli Belediyesi’nin iştiraki olan Kent Yol Aş.’yi ihale dışı bırakarak yaklaşık bin 500 işçiyi taşerona ve işsizliğe teslim etme girişimine karşı DİSK/ Genel İş sendikası üyesi işçiler belediye önünde direnmeye devam ediyor.

Sabah saat 10.00’da yapılan basın açıklamasında konuşan Genel İş Örgütlenme Dairesi Başkanı Tamer Şanlı “Eğer bir sonuç gelmezse otobüsümüz hazır, burada bekliyor. Bize ‘yürütmeyeceğiz’ diyenlere sesleniyoruz. Bu ülkede bütün sokaklar mafyalara açılıyor, biz işçilere açılmıyorsa; hodri meydan bakalım yürütmesinler” dedi.

"SÜPÜRDÜĞÜMÜZ SOKAKLARI YÜRÜMEK KADAR HAKLI BİR TALEP OLAMAZ"

İleri’ye konuşan Şanlı, “Maalesef aylardır bu çabaya karşılık bulamadık. Bugün de dün de daire başkanlarımız ve genel başkanımız bilgisi dahilinde yürüyüş başlatmayı planlıyoruz. İşçi arkadaşlarımızın yürüyüş talebi karşılıksız kalmadı. Bugün bir görüşme gerçekleşecek umarım çözülür. Netice alınıncaya kadar da devam edeceğiz. Yolları yürümeye devam edeceğiz.”

Biz bir müdahale olmayacağı düşüncesindeyiz. Biz bu ülkenin işçisiyiz. Süpürdüğümüz sokakları yürümek kadar haklı bir  özgürlük talebi olamaz. Taşeronlaştırmanın ne halde olduğunu görüyor herkes, iş cinayetlerini…Başka bir seçeneğimiz yok yürüyeceğiz.”

“HEM KENDİ HEM DİĞER KADIN İŞÇİLERİN SESİNİ DUYURACAĞIM”

11 yıldır Kent Yol işçisi olan ve yaşadığı bir sağlık sorunu nedeniyle iş akdi feshedilen bir kadın işçi, “11 yıldır Kent Yol işçisiydim, ne böyle bir ihale süreci ne de işçilerin raporlarıyla ilgili böyle sorunlar yaşadık. Bunlar bu yönetimle birlikte yaşanmaya başlandı. İhale sürecinin hangi dönemlerde olduğunu bilmeyen işçiler vardı. Sayelerinde biz işçiler uzmanlaştık. İhale demek rant demek. Bunlar da bunu yaşatıyor bize. Burada bir sürü işçinin ekmeği söz konusu. Onların aileleri, çocukları da var. Bu kadar insanın ekmeğiyle oynamaya hiçkimsenin hakkı yok. Dayanıklı hiper tansiyon hastasıyım ‘kelleyi koltuğun altına aldım’ derler ya benimki de o hesap. İleri derecede tansiyon hastasıyım ama Ankara’ya yürümeye karar verdim. Hem kendi sesimi hem belediyedeki birçok kadın arkadaşımızı temsil etmiş olacağım” dedi.