Şişecam 24 Mayıs’ta greve gidiyor!

Şişecam 24 Mayıs’ta greve gidiyor!

Şişecam’da örgütlü Kristal İş ile işveren arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler 24 Mayıs’ta greve gitme kararı aldı.

@Meryem_Yildrim

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (Türk İş) bağlı Kristal İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Şişecam ve bağlı ortaklıkları Trakya Cam ve Anadolu Cam fabrikası ile işveren arasında yürütülen Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine sendika greve gitme kararı aldı.

Kristal İş ile Cam İşverenleri Sendikası arasında yürütülen 25. Dönem Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin 10. oturumu 8 Mayıs’ta sendikanın genel merkezinde yapılmıştı.

İşveren örgütü Cam İşverenleri Sendikası, işçilerin hiçbir talebini kabul etmemesi ve görüşmelerde anlaşma sağlanamaması üzerine, Kristal İş Başkanlar Kurulu, yaptığı toplantıda, tüm işyerlerinde 24 Mayıs’ta greve çıkılmasına karar verdi.

Sendika grev kararı aldığını ilan ederken, Şişecam ve bağlı şirketlerden (Trakya-Anadolu Cam) bu sabah Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, toplu sözleşme görüşmelerinin sürdüğü belirtilirken, grev kararı alındığı bildirildi.

GREV KARARI ALINAN FABRİKALAR

Grev kararı alınan fabrikalar şöyle açıklandı:

“Trakya Cam San. A.Ş. Trakya Fabrikası, Mersin Fabrikası, Şişecam Otomotiv A.Ş. Otocam Fabrikası, Trakya Yenişehir Cam San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası, Anadolu Cam San. A.Ş. Mersin Fabrikası, Anadolu Cam Yenişehir San. A.Ş. Yenişehir Fabrikası, Paşabahçe Cam San. ve Tic. A.Ş. Kırklareli Fabrikası ve Eskişehir Fabrikası ile Cam Elyaf San. A.Ş. Cam Elyaf Fabrikası işyerleri için Kristal-İş Sendikası ile yürütülmekte olan Cam Grup Toplu İş Sözleşmesi sürecinde Kristal-İş Sendikası 09.05.2017 tarihinde Grev kararı almış olup grev uygulama tarihi 24.05.2017 olarak bildirilmiştir.”