Şirvan'da göçükten kurtulan madenciler işten çıkarılıyor

Şirvan'da göçükten kurtulan madenciler işten çıkarılıyor

Şirvan’daki katliamda 16 işçinin yaşamını yitirdiği Ciner Grubu'na ait bakır madeninde 200 kadar madenci işten çıkarıldı. 

Siirt’in Şirvan ilçesindeki Madenköy’de 17 Kasım’da Ciner Grubu’na bağlı Park Elektrik Şirketi’nin işlettiği bakır maden ocağında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 16 işçi hayatını kaybetmişti.

Katliamın yaşandığı Ciner Grubuna ait bakır madeninde faaliyet gösteren taşeron firmalar, çok sayıda çalışanın işine son verdi.

Park Elektrik bünyesinde çalışma yürüten 4 taşeron firma toplam 200'e yakın maden işçisinin işine son verdi. İşçilerin çıkarılmalarına gerekçe olarak Ciner grubuna bağlı ana şirketin kapatılacağı ve bu nedenle ana şirketin taşeron firmalara işçileri çıkarmaları yönünde verdiği talimat gösterildi. 

190 MADENCİNİN İŞİNE SON VERDİ

Açık işletmede çalışan taşeron firmalardan göçüğün olduğu alanda çalışma yürüten ve Nurettin Ant’a ait Antlar İnşaat’ta çalışan 70 işçinin işine son verildi. Yine köy şirketi olan Maden Köy Şirketi ise 60 kişiyi işten çıkardı. C3 adlı taşeron firma ise 30 işçinin işine son vermiş, geriye kalan 30 işçinin de çıkarılacağı iddia edilmişti. 120 maden işçisinin çalıştığı Nasıroğulları taşeron firma ise 30 işçinin işine son verdi.

Ayrıca Park Elektrik’in kendi bünyesinde çalışan yaklaşık 400 maden işçisinin işten çıkarılacağı yönündeki iddialar var. 

(Dihaber)