Şırnak'ta kaçak kömür ocağında göçük: 7 işçi hayatını kaybetti!

Şırnak'ta kaçak kömür ocağında göçük: 7 işçi hayatını kaybetti!

Şırnak'ta kaçak bir kömür ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre 7 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralı kurtarıldı.

Şırnak'ta ruhsatsız  bir kömür ocağında göçük meydana geldi. 7 işçi hayatını kaybederken 1 işçi yaralandı. Kurtarma çalışmaları sırasında 1 işçi de rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 

Şırnak- Cizre karayolunun 20'inci kilometresinde, Cudi Dağı eteklerindeki kömür ocakları bölgesinde bulunan 3 nolu açık kömür ocağında,  göçük meydana geldi.

OCAK RUHSATSIZ ÇIKTI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı da kömür ocağının ruhsatsız olduğunu açıkladı. Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Şırnak’ta meydana gelen kazanın olduğu maden sahası, işletme ve iş güvenliği riski barındırdığı için MİGEM tarafından 2013 yılında faaliyete durdurulmuş bir sahadır. Kazanın meydana geldiği saha için MİGEM tarafından verilmiş çalışma ruhsatı söz konusu değildir. Yapılan işlem kaçak işlemdir."

HAYATINI KAYBEDEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ AÇIKLANDI

Kömür ocağında göçük altında kalarak hayatını kaybeden işçilerin isimleri açıklandı. Hayatını kaybeden işçiler Yılmaz Mağrur, Mesut Mağrur, Yüksel Uğur, Mehmet İzer, Sekvan Üstün ve Vedat Özden'in cenazelerini almak için aileleri hastaneye akın etti.

GÖÇÜK ALTINDA ARANAN İŞÇİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Maden ocağında yapılan arama-kurtarma çalışmalarında Abdullah Kayaş'ın da cansız bedeni çıkarıldı. Böylece göçükte yaşamını yitiren işçilerin sayısı 7'ye ulaştı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Şırnak Valiliği,  kömür madenindeki göçükle ilgili açıklama yaptı. Göçük altında kalan 1 kişinin arandığı belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"RUHSATSIZ KÖMÜR ÇIKARMA FAALİYETİ"

"İlimiz Merkez - Cizre Karayolu üzerinde bulunan 1 Nolu kömür ocağında bugün saat 14.30 sıralarında meydana gelen heyelan neticesinde göçük altında kalan 6 vatandaşımız vefat etmiş, bir vatandaşımız ise ağır yaralanmıştır. Göçük altında kalan 1 vatandaşımızın arama- kurtarma çalışmaları ise devam etmektedir. Söz konusu alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından 2013 yılında üretime kapatılmış bir alandır. Ruhsatsız olarak kömür çıkarma faaliyeti esnasında meydana gelen üzücü olayla ilgili olarak adli mercilerce hem iş güvenliği hem de terör örgütü ile bağlantıları yönüyle çok kapsamlı bir soruşturma başlatılmıştır."