Sirene'den 8 Mart acapellası

Sirene'den 8 Mart acapellası

Sirene müzik korosu 8 Mart'a özel acapella hazırladı.

Sirene müzik korosu bu yıl 8 Mart'a özel acapella hazırladı. Koro, Bora Ayanoğlu’nun bestesi olan, daha önce Hümeyra ve Zuhal Olcay tarafından seslendirilen “Adım Kadın” parçasını yeni bir acapella düzenlemeyle yorumladı.

“Uzak denizlerden gelir sesimiz” mottosunu kadının dinamik, mücadeleci ve özgür karakterini müziğiyle sunarak, adını Yunan mitolojisinin ‘büyüleyici sesli yaratıkları’ Sirenler’den alıyor. Sirene, Türkiye’nin ilk ve en uzun soluklu çok sesli kadın koroları arasında yer alıyor.

ALTIN MADALYA SAHİBİ

Kurulduğu günden bu yana geçen dört sene içerisinde ulusal ve uluslararası önemli projelerde yer alan Sirene, geçtiğimiz yıl katıldığı 10. Uluslararası Johannes Brahms Koro Yarışması’nda ‘’Eşit Sesli Oda Müziği’’ kategorisinde J.Brahms, G.P. Palestrina, J.Busto, L.Bardos ve şef Volkan Akkoç’un eserleri ile Altın Madalya’nın sahibi olmuştu.

Sirene bu yıl da uluslararası kariyerine yeni başarılar eklemek üzere Almanya’ya gitmeyi hedefliyor. Sirene’nin Türkiye’yi temsilen katılacağı, besteci Robert Schumann’ın doğum günü şerefine düzenlenen 8. Robert Schumann Koro Yarışması da Haziran ayında gerçekleşecek.

DAHA FAZLA