Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic saldırıya uğradı

Srebrenitsa Soykırımı'nın 20'nci yıldönümü anma törenlerinde Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic saldırıya uğradı. Törene katılan bir grup, Başbakan Vucic'e taşlar ve şişeler fırlattı.

Srebrenitsa Soykırımı'nın 20'nci yıldönümü anma törenlerinde saldırıya uğrayan Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'in gözlüklerinin düştüğü görüldü.

Reuters'ın haberinde, Vucic'in olayın ardından tören alanını terk edip etmediğinin kesin olmadığı belirtildi. 

Haberde Sırp Başbakan'ın beraberindeki heyetin mezarlığın eteklerinde bulunduğu tepedeki araçlarına doğru koşarak kaçtıklarının görüldüğü ifade edildi. 

Vuçiç, sabah saatlerinde liderlele birlikte soykırım kurbanları için hazırlanan Anı Odası'na girişi sırasında da ıslıklanmıştı. Srebrenitsalı anneler tarafından karşılanan Vuçiç'e tepki gösteren vatandaşlar, "iki yüzlü" sloganları attı. 

Başbakan Vuciç törenden birkaç gün önce yaptığı açıklamada, “Barışmaya ve diğer halkların kurbanları önünde başımızı eğmeye hazır olduğumuzu göstermenin zamanıdır. Bu yüzden Sırp hükümeti oybirliğiyle, başbakan olarak benim 11 Temmuz’da Sırbistan Cumhuriyeti’ni Srebrenitsa’da temsil etmeme karar vermiştir" demişti.