Sinop’taki ‘mutluluk festivali’ yarın başlıyor

Sinop’taki ‘mutluluk festivali’ yarın başlıyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2014 ve 2016 yılı verilerine göre Türkiye'nin en mutlu insanlarının yaşadığı kent olan Sinop'ta, 2. Uluslararası Mutluluk Festivali düzenlenecek.

Sinop Güç Birliği Derneği’nden yapılan açıklamada, ilki geçen yıl düzenlenen ve yoğun katılımın yaşandığı festivalin ikincisinin 8-10 Eylül tarihlerinde yapılacağı bildirildi.

"Sinop'un insanlığa anlatması gereken daha çok hikayesi var" temasıyla hazırlanan festivale, yurt içi ve dışından çok sayıda ziyaretçinin katılacağı dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sinop'un insanlığa hikayeleri, Sinop Belediyesi, Sinop Güç Birliği Derneği, Sinop aşıkları, yüzünü aydınlığa dönmüş belediyeler ve STK'ların katkılarıyla 8-9-10 Eylül 2017 tarihlerinde düzenlenecek 2. Uluslararası Mutluluk Festivali ile anlatılacak. Sinop'un dünyaya sesini duyurabilmek için festivalimize gönüllü olarak katılan sanatçılar, akademisyenler, gazeteciler düzenleyecekleri söyleşi ve konserlerle sesimize ortak olacak. Bu eşsiz deneyimden kendinizi mahrum etmeyin. İncir ve palamut mevsiminde, Sinop'un en güzel havasında buluşmak dileğiyle."

Gazeteci Mirgün Cabas ve akademisyen Korkut Boratav  da festivaldeki konuşmacılar arasında.

DAHA FAZLA