Sinoplu Diyojen heykelini 'Yunanlı' diye kaldırmak istediler

Sinoplu Diyojen heykelini 'Yunanlı' diye kaldırmak istediler

Erbakan Vakfı, Sinopta bulunan ve 2006 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü tarafından dikilen Sinoplu Diyojen heykelinin “Yunan ideolojisinden” dolayı kaldırılmasını isteyen bir basın açıklaması düzenledi.

2006 yılında öğretim görevlisi Turan Baş koordinatörlüğünde 25 kişilik bir ekip tarafından 6 ayda hazırlanan heykelin, Yunan felsefesini ve Yunan ideolojisini Sinop’a yapıştırdığını iddia eden Erbakan Vakfı Sinop il temsilcisi İsmail Teziç, “Diyojen heykelinin Sinop’un girişinden alınmasını ve Balatlar yapısına götürülmesini istiyoruz. Bunun olması için çabalayacağız. Gerekirse imza kampanyası, gerekirse devamlı burada basın toplantısı yaparak sonuna kadar mücadelesini vereceğiz” dedi.

SİNOPLU DİYOJEN KİMDİR?

Diyojen , MÖ 412 - MÖ 323 yılları arasında yaşamış Kinik felsefesinin öncüsü ünlü filozoftur. Sinop'ta doğmuş Korint'de ölmüştür. Sinoplu Diyojen ve Kinik Diyojen olarak da bilinmektedir. Diyojen, medeniyeti reddetmiş ve medeniyet içerisinde medeniyetten uzak bir şekilde yaşamaya çalışmış bir antik çağ filozofudur.

DAHA FAZLA