Sınırı yanlışlıkla geçen kepçe operatörü iade edildi

Sınırı yanlışlıkla geçen kepçe operatörü iade edildi

Kepçe operatörü çıkarıldığı mahkemede 5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Pazarkule Sınır Kapısı'nda Yunanistan tarafına geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınan ve 5 ay hapse mahkum edilen belediye işçisi Musa Alerik, Türkiye'ye iade edildi.

Alerik, polisteki işlemlerinin ardından sınır kapısında aralarında Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Büyükelçi Volkan Türk Vural’ın da bulunduğu yetkililer ailesi ve yakınlarıyla bir araya geldi.

'YUNAN ASKERİNİ TÜRK ASKERİ ZANNETTİM'

Serbest bırakıldığı için büyük bir sevinç yaşayan Alerik, gazetecilere yaptığı açıklamasında, Yunan askerlerini Türk askeri zannettiğini belirterek, “Ben çalışma sahama giderken, yanlışlıkla onların tarafında gitmişim. Yunan askerini bir anda Türk askeri zannettim. Yanlarına gittim. Yanlarına gidince anladım ki Yunan askeri. Yabancı dil bilmediğim için kendimi onlara anlatamadım. Farkında olmadan onların sınırına geçmişim kepçeyle. Hiçbir tepki vermedim. Dediler ki ‘Sen bir suç işledin. Seni Yunanistan’a götüreceğiz.’ Hiçbir kötülük görmedim” dedi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye iade edilen kepçe operatörünü Pazarkule Sınır Kapısı’nda eşi Bedriye Alerik, oğlu Onur Alerik ve yakın akrabaları karşıladı.

DAHA FAZLA