Sinemada bu hafta: 7 film vizyonda

Sinemada bu hafta: 7 film vizyonda

Vizyonda bu hafta 7 film sinemaseverlerle buluştu.

İleri Haber

Sinema Kolektifi sinemaseverler için bu hafta vizyona giren 7 yeni filmi derledi.

Bu hafta 7 yeni film vizyona girerken, "Sınıf" filmi ile Altın Palmiye ödülü kazanmış olan Laurent Cantet'in son filmi "Atölye" haftanın öne çıkan filmi oluyor. Ocean's serisini sevenler, bu sefer tüm üyeleri kadın oyuncular tarafından oluşan bir ekibin soygun girişimine "Ocean's 8" filmi ile şahit olacaklar. Sinemaya gidecekler açısından bir diğer alternatif ise, idealist teknik direktör Adnan Dinçer'in hayatını anlatan "Teknik Direktör Adnan Dinçer" isimli belgesel. Şimdiden iyi seyirler...

1-Atölye

Yönetmen: Laurent Cantet

Oyuncular: Marina Foïs, Matthieu Lucci, Florian Beaujean

Marsilya yakınlarındaki küçük La Ciotat kasabası, mevsim yaz…Bir grup genç yazar adayı, bir atölye çalışması için ünlü yazar Olivia Dejazet’in rehberliğinde bir araya gelir. Gençlerden kasabanın endüstriyel geçmişiyle de bağ kuracak bir suç romanı yazmaları istenir. Romanında yarattığı katil karakterle kendini rahatsız edici şekilde özdeşleştiren ve asabi tavırlarıyla sivrilen genç Antoine, atölyenin gidişatını tamamen değiştirecektir. Fransız sinemasının en önemli yönetmenlerinden Laurent Cantet, kurgu ve yaratıcısı arasındaki ilişkiyi masaya yatırdığı, Cannes’da Belirli Bir Bakış bölümünde gösterilen yeni filminin senaryosunu, Kalp Atışı Dakikada 120 ile dikkat çeken Robin Campillo ile birlikte yazdı.

2-Ocean's 8

Yönetmen: Gary Ross

Oyuncular: Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway

George Clooney'nin canlandırdığı Danny Ocean önderliğinde imkansız soygunların altından kalkan bir ekibin maceralarını anlatan Ocean's serisinin, tamamı erkeklerden oluşan ekibin yerine kadın karakterlerden oluşan bir soygun ekibinin ele alınacağı yeni halkası Ocean's 8'in, Debbie Ocean önderliğindeki bir takımın New York'ta düzenlenen Met Gala'daki soygun girişimini ele alıyor.

3-Teknik Direktör Adnan Dinçer

Yönetmen: Emre Sarıkuş

Belgesel, 40 yıllık deneyimine ve başarılarına rağmen sistemin dışına itilen 75 yaşındaki ‘idealist’ teknik direktör Adnan Dinçer’in ilanla iş aramasından ve kişisel hikayesinden yola çıkarak, yakın tarihimize bugüne dek anlatılmayan olaylar üzerinden farklı bir bakış sunuyor.

4-Aklın Gözü

Yönetmen: Andrew Goth

Oyuncular: Sam Neill, Tom Payne (II); Melia Kreiling

Bir grup genç bilim adamı tüm zamanların en büyük buluşuna imza atar. Tüm dünyayı değiştirebilecek olan bu çığır açan buluş ise hayal bile edilemeyen kablosuz bir bilinç ağıdır. Genç beyinler bir kuantum bilgisayarı kullanarak dünyadaki her insanın zihnini birbirine bağlayabilecek görünmez bir ağ kurarlar ve başka bedenleri kontrol edebildiklerini fark ederler. Gençler, bunun eşitlik ve entelektüel özgürlüğe ilk adım olduğunu düşünerek bu teknolojiyi serbestçe dağıtırlar. Keşiflerinin dünyayı geliştirmesini ve güzelleştirmesini umut eden gençlerin bilmediği bir şey vardır, o da bir süre sonra kendilerini, insanları toplu kontrol etmek amacı olan şeytani bir deneyin parçası olarak bulacaklarıdır...

 5-Tatlı Bela

Yönetmen: Cem Sürücü

<strong>Oyuncular:</strong> Eren Pekgöz, Serkan Kuru, Yıldırım Öcek, Eda Erol, Selen Seyven

Arda, Erdem ve Fırat çocukluktan beri birlikte olan üç arkadaştır. Üç kafadar sıradan hayatlarına devam ederken, bir gece kapılarının önüne bırakılan bir bebekle birlikte hayatları bir anda değişecektir. Ela bebeğin kime ait olduğunu bulmaya çalışan Arda, Fırat ve Erdem bir yandan rutin hayatlarına devam etmeye çalışırken, bir yandan da hayatlarında ilk kez aldıkları bebek bakıcılığı sorumluluğu yüzünden komik durumlara düşerler. Bu durumu yakın çevrelerine izah etmeye çalışan üç kafadar, diğer yandan da bebeğin kimin bebeği olduğu sorusuna cevap bulmaya çalışırlar. Üç kafadarların takım beyni sayılan Arda ise, Ela bebek sayesinde tanıştığı Seren'le yeni bir aşk rüzgarına yelken açarken, minik Ela'nın hiç kimsenin tahmin etmediği hayat hikayesi ile gerçekler ortaya çıkınca herkes büyük bir şok yaşayacaktır.

6-Dümdüzz Adam

Yönetmen: Murat Toktamışoğlu

Oyuncular: İlyas Yalçıntaş, Cem Korkmaz, Ferdi Sancar, Cezmi Baskın, Ersin Korkut, Hamdi Kahraman

Saf ve kendi halinde bir taksi şoförü olan Ferdi dedesi Cemşit ile birlikte yaşar. Cemşit, sadece telefonda mesajlaştığı Tatyana’ya aşık olmuştur. Tatyana Bulgaristan’dan Türkiye’ye gelmek için 10 bin Euro isteyince, Cemşit tarlasını satmaya karar verir. Ferdi, dedesine Tatyana’nın dolandırıcı olduğunu söylese de onu ikna edemez ve emlakçıya doğru yola koyulur. Bu esnada kaza yapar ve Kader isimli bir kadına çarpar. Genç kadın kaza sonrası hafızasını yitirir. Ferdi, Kader’i nereye götüreceğini bilemez ve onu da arabaya alarak yola devam eder. Ferdi, bir yandan dedesi ile uğraşıp Kader’in hafızasının gelmesi için planlar yaparken bir yandan da taksiye binen müşterilerle uğraşır. Fakat başındaki sorunlar sadece bunlar değildir. Ferdi yol boyunca iki deli, bir soyguncu, mafya, arabada unutulan cüzdan ve daha birçok sorunla uğraşmak zorunda kalır.

7-Üç Harfliler: Beddua

Yönetmen: Alper Mestçi

Oyuncular: Gizem Takma, Beyzanur Mete, Esma Soysal, Şerife Ünsal

Beddua iki tarafı keskin bir kılıç gibi gökyüzüne çıkmış, kara bulutların arasına gizlenmiş ve hedefini aramaktadır. Melek, Burcu, Eda ve Ayla dört lise arkadaşıdır. Mezuniyetlerinin ardından yıllar geçmiş olsa da birbirlerinden kopmamışlardır. Hayatları, Havel adında Şaman bir kadın ile karşılaştıkları geceden sonra ise tamamen değişecek ve bir daha eskisi gibi olmayacaktır. Üç Harfliler: Beddua; bu dört genç kızın kimin tarafından edildiği belirsiz, hayatlarını cehenneme çeviren Beddua ile yüzleşmelerinin Bursa'da yaşanmış gerçek hikayesi!

Kaynak: sinemakolektifi.com

DAHA FAZLA