Silopi’de öldürülen Muhammet ve Furkan’ın babası: Panzeri neden olaydan 10 dakika sonra kaldırdılar?

Silopi’de öldürülen Muhammet ve Furkan’ın babası: Panzeri neden olaydan 10 dakika sonra kaldırdılar?

Silopi’de polis tarafından panzerle ezilerek öldürülen Muhammet ve Furkan Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım “Eve çarpan panzeri neden olaydan 10 dakika sonra kaldırdılar?” diye sordu.

4 Mayıs’ta Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde Muhammet (7) ve Furkan Yıldırım (6) kardeşler içkili oldukları iddia edilen polislerin kullandığı panzer tarafından uykularında uyurken öldürüldü.

‘PANZER ÇOK ESKİYDİ’

BirGün’den Uğur Şahin’in haberine göre, Muhammet ve Furkan Yıldırım kardeşlerin babası Mesut Yıldırım, evlerine çarpan panzerin çok eski olduğunu belirterek, “Eve çarpan panzer çok eski bir panzerdi, 25 yaşın üzerindeydi. Bunların sokağa çıkması bile yasakken, eve çarpan panzeri neden olaydan 10 dakika sonra kaldırdılar? Neden savcıyı beklemediler?” diye sordu.

‘POLİS ARAÇLARI ÇOK HIZLI GEÇİYOR’

Silopi’de polislerin çok süratli araç kullandıklarını ifade eden Baba Yıldırım, “Polislerin hızlı gitmesinden buradaki herkes şikâyetçidir. Bizim burada ters yoldan sürekli son sürat polis aracı gelir. Ben birkaç aydır çocuklarımın annesine, ‘Çocukları çarşıya götürme’ diyordum. Çünkü araçların çok hızlı geçtiğini görüyordum, demek ki içime doğmuş. Dikkat etmemize rağmen çocuklarımız uykularında yakalandı” diyor.

[ih2]

‘DAVAMIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM’

Baba Mesut Yıldırım sözlerini şöyle sonlandırıyor: “İki kız çocuğum var. Kardeşlerini kaybettikleri için sürekli ağlıyorlar. Ama ben davamın takipçisi olacağım. Belki önlem alırlar, başkaları bu acıyı yaşamasın diye takipçisi olacağım. O polis tutuklandı ama belki de bırakacaklar. Umarım başka insanlar bizim yaşadığımızı yaşamaz.”