Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde 'tek tip kıyafet' dayatması başlattılar!

Silivri 9 No'lu Cezaevi'nde 'tek tip kıyafet' dayatması başlattılar!

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı üzerine cezaevlerinde başlatılması planan tek tip kıyafet uygulaması Silivri 9 No'lu Cezaevi'ndeki tutsaklara dayatılmak isteniyor.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişimi davalarını gerekçe göstererek tutuklulara tek tip kıyafet dayatmasında bulunacaklarını açıklamıştı. Erdoğan tek tip kıyafeti, “Pantolonun aynı, gömleğin aynı; ama şimdi bunlara tek tip elbiseyi getiriyoruz. Bu, tek tip elbise, renk olarak badem içinin koyusu bir renk olacak. İki tip olacak. Biri tulum olacak. Bir de ceket pantolon olacak. Darbeciler, tulum giyecek; diğerleri de yani teröristler ceket pantolon giyecek” sözleriyle tarif etmişti.

Halkın Hukuk Bürosu tarafından bu sabah yapılan açıklamada, Silivri 9 No'lu Cezaevi'ndeki tutsaklara tek tip kıyafet dayatması yapıldığı, tutsakların kişisel elbiselerinin işkenceyle alınmaya başlandığı duyuruldu.

[ih2]

Yasal olmayan 'tek tip kıyafet' uygulamasının kişiliksizleştirme politikası olduğu aktarılan açıklamada, "Karşı çıkalım, tutsaklara ses olalım" denildi.