'Silahım ve üç şarjörümle TBMM kapısında bekledim' diyen Zeybekçi aslında böyle kaçmış

'Silahım ve üç şarjörümle TBMM kapısında bekledim' diyen Zeybekçi aslında böyle kaçmış

’15 Temmuz’da TBMM’de silahım ve üç şarjör ile kapıda bekledim’ diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin yanındakilerle Meclisin bodrumundan çıkıp kaçtığı görüntüler ortaya çıktı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, son KHK ile sivillere yargı muafiyeti verilmesine ilişkin yaptığı açıklamada 15 Temmuz gecesi  silahı ve 3 şarjörüyle Meclis kapısında beklediğini öne sürerek, “Peki soruyorum şimdi onlar bizi katledene kadar, onlardan birkaç tanesini geberttiğimde benim çoluğumdan çocuğumdan bunun hesabını mı soracaktı, arkadan gelenlerden bunun hesabını mı soracaklardı?” diye konuştu.

'BENİ CANLI ALAMAYACAKLAR DEDİM'

Zeybekci şunları söyledi:

"Biz canımızı tezgaha koyup da çığırtkanlık edenlerden değiliz. Hiçbir yerde de konuşmadık bunları. Sonra görüntüleri çıktı işte, televizyonlarda yer aldı. Meclis'e o bombalar yağarken oradaydık. Yanımda bir bakan kardeşimiz vardı ona ve arkadaşlarıma dedim ki 'canlı teslim olmayacağım. Bu hainler buraya girerse, meclis salonuna girerlerse beni canlı almayacaklar' dedim. Ve o gün hazırlıklı da gitmiştik. Yanımızda ruhsatlı silahımız da vardı üç tane de şarjör ile beraber. Bunları konuşmayacaktım ama ilk defa konuşuyorum, bilmesi lazım bu milletin. Bekliyordum orada arkadaşımız sığınağa giderken bizim Bursa milletvekilimiz vardır engelli kardeşimiz. Tekerlekli sandalyesi ile arkadan merdivenden çıkarken 'Abi sen gelmiyor musun?' Ben dedim burada bekleyeceğim bunları. Bizi canlı almayacaklardı ama bizi alana kadar da onlardan bunun hesabını soracaktım.

‘BİRKAÇ TANESİNİ GEBERTTİĞİMDE…’

Peki soruyorum şimdi onlar bizi katledene kadar, onlardan birkaç tanesini geberttiğimde benim çoluğumdan çocuğumdan bunun hesabını mı soracaktı, arkadan gelenlerden bunun hesabını mı soracaklardı? Hiç kimse kusura bakmasın. Her kim ki bu milletin bayrağına, bu milletin birliğine beraberliğine, bu milletin vatanına, bu milletin devletine, bu milletin namusuna, ırzına, onuruna gururuna, milletvekiline, Meclisi'ne saldırdığında bunun sonuçlarını, bunun gereğini bu millet yapar ve yapmaya devam edecektir.”

Ancak Anadolu Ajansı’nın (AA) o geceye ilişkin yayınladığı güvenlik kamerası görüntülerinde  Meclisin bodrumundan çıkan Zeybekçi’nin korumaları ile koşarak kaçtığı görülüyor.