Silah sesi duyan Suriyeli çocuk korkudan nöbet geçirip hayatını kaybetti

Silah sesi duyan Suriyeli çocuk korkudan nöbet geçirip hayatını kaybetti

Gaziantep’te silah sesleri duyan epilepsi hastası Suriyeli çocuğun korkudan hayatını kaybettiği öne sürüldü.

Gaziantep’te 2 kişi, girdikleri bir işyerinden 10 lira değerindeki yüzüğü çalınca, peşlerinden gelen Suriye uyruklu işyeri sahibini korkutmak için havaya ateş etti. Bu sırada yürüyerek evine giden ve epilepsi hastası olduğu belirtilen Suriye uyruklu Bilal Hacı Halef’in korkudan nöbet geçirip yaşamını yitirdiği ileri sürüldü.

Akkent mahallesinde gümüş takı ve saat satan Suriye uyruklu Fayat Sakkar’ın işyerine gelen 2 kişi, saat alacaklarını söyledi. Saatleri inceleyen 2 şüpheli iddiaya göre daha sonra 10 lira değerindeki bir gümüş yüzüğü parasını ödemeden alıp dışarı çıktı. İşyeri sahibi de arkadaşları ile parasını ödemeden kaçan şüphelilerin peşine düştü.

EPİLEPSİ HASTASI ÇOCUK KORKUDAN NÖBET GEÇİRDİ

Şüphelilerden 50 yaşındaki Ali G., yanındaki kuru sıkından çevrilme tabancayla havaya ateş ederek kendilerini takip edenleri korkutmak istedi. Bu sırada sokaktan yürüyerek evine giden epilepsi hastası Bilal Hacı Halef, silah sesini duyunca korkarak epilepsi nöbeti geçirdi. Yere yığılan çocuk, durumu fark edenlerin çağırdığı ambulansla özel bir hastaneye götürüldü. Ancak, doktorların müdahalelerine rağmen Bilal Hacı Halef yaşamını yitirdi. Halef’in cenazesi otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

DHA’nın haberine göre polis şüphelilerden Ali G.’yi tabancayla yakalarken, kaçan ikinci şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma sürdürülüyor.

GÜVENLİK KAMERALARINA YANSIDI

Olay, sokakta bulunan işyerlerinin güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde şüphelilerin işyerine girmesi ve kaçarken silah çekmeleri yer alıyor. Halef’in yaşamını yitirdiği apartmanın güvenlik kamerası kayıtlarında ise, çocuğun silah sesini duymasının ardından göğsünü tutarak yere yığıldığı görülüyor.

DAHA FAZLA