Siemens 7 bin kişiyi işten çıkarıyor

Siemens 7 bin kişiyi işten çıkarıyor

Siemens’in işten çıkarma ve fabrika kapatma hakkında yaptığı açıklamadan sonra tüm Almanya’da açığa çıkan öfke bitmek bilmiyor.

IG Metall Sendikası’nın yöneticisi Klaus Abel Siemens’i 2008 yılında yapılmış olan sözleşmeyi ihlal etmekle suçladı. Siemens, 2008 yılında bazı fabrikalarını ülke dışına taşımayacağının yanında iş garantisi sözünü de vermişti.

İŞÇİLER DİRENMEYE KARARLI

IG Metall başkanı Klaus Abel ise dev firmanın işçi çıkarmakta ısrarcı olması durumunda çok sert bir direniş ile karşılaşacağını hesaba katmak zorunda olduğunu söyledi. Almanya’nın her yerinde çok sayıda protesto gösterileri düzenleyebileceklerini belirten Abel, Siemens’in işçi çıkarma planının arkasında daha kârlı kazançlar elde etmek olduğunu ileri sürdü.

'DEVASA BİR TASFİYEYE HAZIRLANIYORLAR'

Hatırlanacağı üzere Siemens geçtiğimiz Perşembe günü önümüzdeki yıllarda aşamalı olarak 3300’ü Federal Almanya’da olmak üzere dünya çapında toplam 6900 işçinin işine son vereceğini açıklamıştı.

Bavyera Eyaleti’nde yer alan Erlangen kentinin Sosyal Demokrat Parti’den olan belediye başkanı Florian Janik, Bavyera Radyosu’na verdiği demeçte, Siemens’in Almanya çapında devasa bir tasfiyeye hazırlandığını belirtti. Janik’e göre Siemens işçi çıkarmak yerine insanlara yeni iş imkânları sağlayacak bir perspektif kazandırmak zorunda.