Şiddet gören transeksüel Burçin Yerdelen: Beni koruyun yoksa öldürüleceğim

Şiddet gören transeksüel Burçin Yerdelen: Beni koruyun yoksa öldürüleceğim

Mersin'de müzisyenlik yapan transseksüel yurttaş Burçin Yerdelen, eski sevgilisi ve onun ailesinin saldırısına uğradığını anlatarak, “Beni koruyun yoksa öldürüleceğim” çağrısıyla koruma talebinde bulundu.

Mersin'de müzisyenlik ve fitness eğitmenliği yapan 44 yaşındaki transseksüel yurttaş Burçin Yerdelen, eski sevgilisi tarafından soyulduğunu ve şiddet gördüğünü belirterek “Beni koruyun yoksa öldürüleceğim” dedi.

30 Ocak günü eski sevgilisinin, evinden 18 bin TL değerinde altın ve elektronik eşya çalarak ortadan kaybolduğunu ve durumu polise bildirdiğini anlatan Yerdelen, söz konusu şahıs ve onun ailesi tarafından beyzbol sopalarıyla şiddet gördüğünü aktardı. Darp raporu aldıktan sonra tekrar şikayetçi olan Yerdelen, hayatının tehlike altında olduğunu söyledi.

‘EVİMİN ÖNÜNDE SALDIRDILAR’

'Şikayetimi çekmemi istediler ama çekmedim. Beni kapımın önünde dövmeye başladılar. Beyzbol sopaları ve pompalı tüfeklerle geldiler. Komşularım da şahit. Boynuma, bacaklarıma ve bel bölgeme sopalarla vurarak şikayetten vazgeçmemi söylediler tehdit ettiler. Altınlarım, telefonlarım ve tabletlerim çalındığı için şikayette bulundum. Bacaklarım ve bel bölgemden yara aldım. 18 bin TL değerinde eşyam da gitti” diyen Yerdelen yardım istedi.

‘KORUMA TALEP EDİYORUM, ÖLDÜRECEKLER BENİ’

Öldürülmekten korktuğunu söyleyen Burçin Yerdelen, gözyaşları içinde sözlerini şöyle sürdürdü: “Davamdan vazgeçmezsem öldürecekler beni. Bu nedenle koruma talep ediyorum. Eğer bir kadının daha ölmesini istemiyorsanız, bunu yapmanızı istiyorum. Ben resmi olarak koruma talebinde bulundum ama savcılığa intikal etmediği için kabul edilmediğini söylediler.’’

KABUL ETMEDİ

DHA’nın haberine göre telefonla ulaşılan Y.K. ise iddiaların asılsız olduğunu öne sürerek, darp tarihinde İzmit'te olduğunu, buna ilişkin kanıtları da toplayıp Yerdelen'den davacı olduğunu ve adalet önünde gerçeklerin gün yüzüne çıkacağını iddia etti.

DAHA FAZLA