Şeriatçı grup Cebeci'de rektörlük izinli, mehteranlı yürüyüş gerçekleştirecek

Şeriatçı grup Cebeci'de rektörlük izinli, mehteranlı yürüyüş gerçekleştirecek

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde 'Fikir ve Aksiyon' ismiyle kurulan islamcı yapılanma bir süredir internet ve sosyal medya aracılığıyla duyuru ve etkinlik çağrıları yapıyor.

İhraçlar ve polisin ilerici öğrenciler üzerinde kurduğu baskılarla gündeme gelen Cebeci Kampüsü'nde kendilerine 'Fikir ve Aksiyon Grubu' diyen şeriatçı bir grup ortaya çıktı.

Şeriatçı grup ‘şehitleri anma’ bahanesiyle yarın Ankara Üniversitesi'nde rektörlükten alınan izinle bir etkinlik yapacak, ardından Cebeci’den Hamamönü semtinde bulunan Tacettin Sultan Dergahı’na mehtaranlı yürüyüş gerçekleştirecek. 

Gericiler etkinliği sosyal medya hesaplarından "Ankara Üniversitesi ve Cemal Gürsel Caddesi mehteranı da görecek Allah'ın izniyle" notuyla paylaştı.

'KUBUR FARELERİNE DENK MUAMELEYE LAYIK...'

Sosyal medya paylaşımlarında ve açıklamalarında şeriat çağrılarını anımsatan, dini temelde örgütlenmiş bir üniversite istediklerini açıkça dile getiren grubun düzenlediği toplanmalara tamamen göz yumuluyor.

IŞİD benzeri bir dil kullanan grup, yaptıkları açıklamalardan bir tanesinde yine kin ve nefret içeren şu ifadelere yer veriyor; ''Tek cümleyle, Allah'ın kainatı yüzü suyu hürmetine yarattığı sevgilisinin alemleri manto gibi bürüyen eteğine tutunacak, O'ndan başka hiçbir tutamak, dayanak, sığınak, barınak tanımayacak ve O'nun düşmanlarını ancak kubur farelerine denk muameleye layık görecek bir gençlik olma yolunda gayret edeceğiz.''

Aynı grubun yine sosyal medya hesaplarından sıklıkla mescitte yapılan toplantılardan görüntüler paylaşılıyor.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde 8 Mart Emekçi Kadınlar günü için stand açan kadın öğrencilere dönük polis saldırısının yanı sıra, üniversite yönetimi ilerici öğrencilerin hiçbir şekilde toplanma yürüyüş ve faaliyette bulunmasına izin vermezken,  islamcı grubun şimdiye kadar yaptıkları herhangi bir faaliyete engelleme getirilmedi.

 

DAHA FAZLA